Ministar Usame Zukorlić za Danas: Dodeljen mi je resor za pomirenje i regionalnu saradnju, velika čast, ali i odgovornost

0
369

Ministru Usami Zukorliću dodeljena je na današnjoj sjednici nadležnost, te je od danas zadužen za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost. Zukorlić za Danas kaže da će prioritet biti jačanje dijaloga i saradnja među etničkim i vjerskim zajednicama u Srbiji.

„Naši prioriteti će biti fokusirani na jačanje dijaloga i saradnje među etničkim i vjerskim zajednicama u Srbiji, ali i na regionalnom nivou. Smatramo da pomirenje i stabilnost dolaze kroz kontinuirani dijalog, razumijevanje i saradnju, te ćemo raditi na projektima koji promovišu ove vrijednosti“, navodi Zukorlić.

Ministar dodaje da prvi koraci uključuju uspostavljanje čvrstih veza kabineta sa ključnim partnerima i faktorima unutar i izvan zemlje, kao i iniciranje konkretne strategije.

„Planiramo intenzivne konsultacije sa svim relevantnim akterima kako bismo identifikovali prioritetne oblasti koji će donijeti najveću korist našim građanima“, kaže on.

Zukorlić pojašnjava da od danas nije klasični ministar bez porfelja, već ministar sa specifičnim zaduženjem za oblasti koje su mi dodeljene.

„Imenovanje na resor za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost predstavlja veliku čast, ali i veliku odgovornost“, poručuje predsjednik Stranke pravde i pomirenja.

Zukorlić od danas Ministar za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.