Ministar Đorđević najavio izgradnju novog Doma u Tutinu

0
3

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja gospodin Zoran Đorđević sa svojom delegacijom posjetio je Dom za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu. Tom prilikom razgovarao je sa direktorom Doma Omerom Đondićem, te se upoznao sa lokacijom gdje bi uskoro trebala otpočeti izgradnja novog Doma za lica mentalno nedovoljno razvijena. Da je sve ono što ova ustanova radi na čelu sa direktorom Đondićem dalo pozitivnu refleksiju dokaz je i sve učestalija želja da se ovoj ustanovi pomogne.

“Ako se sjećate u izjavama koje smo dali tokom mjeseca decembra i najavili da će ministar ponovo posjetiti tutinski Dom u mjesecu januaru, tako je i bilo. Evo ga, ponovo je tu sa svojim saradnicama. Potvrđuje da je ozbiljan ministar, da ozbiljno radi stvari i da je veliki prijatelj Doma u Tutinu, na čemu mu se od srca zahvaljujemo. Uspjeli smo dokazati da, kada dobijemo emanete, stvari radimo ozbiljno i kvalitetno. Povod posjete ministra danas je, svakako, izgradnja novog Doma. Ministarstvo je obezbijedilo značajna sredstva za izgradnju projektno-tehničke dokumentacije, što nas posebno raduje i što je najveći korak u izgradnji novog Doma do sada”, istakao je direktor Đondić.

Ministar Đorđević istakao da očekuje da će projekat biti gotov do sredine godine, te da će se već iduće početi sa izgradnjom, ako sve bude teklo po planu.

“Očekujem da projekat bude gotov do sredine godine i da već tada možemo da planiramo i dogovaramo sa Kancelarijom za javna ulaganja početak radova već iduće godine godine. Mislim da je to lijepa vijest za sve u Tutinu, ali i za cijelu ovu oblast, jer jedno pitanje koje je goruće za ovaj Dom će biti na kraju riješeno, pa će Dom biti onakav kakav bi trebao da bude po svim svjetskim i standardima Evropske unije”, kazao je ministar Đorđević.

Velika podrška Domu još od prvog dana je i državni sekretar gospodin Zaim Redžepović. Poručio da ga raduje što se rezultati rukovodstva Doma u Tutinu daleko čuju, pa je vrh države odlučio da ih pomogne i olakša im rad.

“Moram istaći da sa ministrom Đorđevićem sarađujemo na jednom ozbiljnom nivou. Osim što ministra Đorđevića doživljavam kao ličnog prijatelja i prijatelja našeg Tutina, on, zapravo, predstavlja ono što Vlada misli. Drago mi je da Vlada Srbije prepoznaje Tutin kao mjesto gdje treba ulagati i ja im se na tome zahvaljujem”, podvukao je državni sekretar Zaim Redžepović.

Ovo je već treća posjeta ministra Đorđevića Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu za nešto više od pola godine, što je, poručuju zvaničnici, dokaz pozitivnih rezultata direktora Đondića i njegovog tima.

Radove na trafostanici

Nakon posjete Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, ministar Zoran Đorđević sa saradnicima obišao je radove na trafostanici. Jedan od najvećih problema koji datira još iz 80-tih godina prethodnog stoljeća konačno je na putu da se riješi nakon brojnih apela državnog sekretara Zaima Redžepovića i njegovih saradnika. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prije nekoliko mjeseci u sklopu zvanične posjete Tutinu obećao je da će ovaj problem biti riješen. Odmah se prionulo na posao, pa se završetak radova očekuje ubrzo. Velika investicija, na još jednu radost građana Tutina.

“Jedan od najvećih problema svih građana Tutina je nedostatak električne energije. Kada je prije 8 ili 9 mjeseci u zvaničnoj posjeti boravio predsjednik države Aleksandar Vučić, tada je obećao da će se ovaj problem ubrzo riješiti. Kao i što vidite, krenulo se sa poslom, uprkos nekim imovinsko-pravnim i problemima sa pojedinim privatnim licima pa se završetak trafostanice očekuje za nekih mjesec i po dana. Onda se kreće sa izgradnjom 110-kilovatnog zemljišta, ako se ne varam. Visina investicije iznosi 250 miliona dinara za trafostanicu i 70 miliona dinara za to polje. Novac je, naravno, obezbijeđen, ostao je još tender za to polje, ali ne sumnjam da će sve biti kako treba i u roku”, poručio je ministar Đorđević.

Izgradnjom trafostanice riješit će se višedencijski problem građana Tutina, poručio je državni sekretar Zaim Redžepović.

“Ova trafostanica je jako važna i riješit će problem Tutina, ali kako čusmo od rukovodioca i direktora, ona će riješiti problem i mnogo šire. To je, također, jedna velika i dobra vijest. Ja ovom prilikom jednostavno želim od srca da se zahvalim ministru Đorđeviću i njegovoj pomoćnici Slađi koji su, uprkos brojnim obavezama koje imaju, našli vremena da budu ovdje, te da opet zajednički radimo i planiramo šta sve treba uraditi”, kazao je državni sekretar Zaim Redžepović.

Ovo je već treća posjeta ministra Đorđevića Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu za nešto više od pola godine, što je, poručuju zvaničnici, dokaz pozitivnih rezultata direktora Đondića i njegovog tima.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.