Ministar Đerlek razgovarao sa ambasadorom Japana

0
93

Ministar za ravnomjerni regionalni razvoj Edin Đerlek sastao se sa ambasadorom Japana u Republici Srbiji Akirom Imamurom sa kojim je razgovarao o budućim investicijama ove zemlje.

Ministar Edin Đerlek je ambasadoru Imamuri poželeo dobrodošlicu i zahvalio se na podršci koju Japan pruža Srbiji u 140 godina dugoj historiji bilateralnih odnosna i izrazio uvjerenje da će i u godinama koje dolaze tradicionalno dobri odnosi nastaviti da se razvijaju uzlaznom putanjom.

Kako je Đerlek naveo japanske investicije u Srbiji su dostigle 200 miliona evra od čega je više od polovine u prethodne dvije godine, dok se broj investitora iz Japana u prošloj godini udvostručio.

Ambasador Imamura je istakao da Janap u okviru Inicijative za saradnju Zapadnog Balkana pruža podršku Srbiji u nastojanjima da se pridruži Evropskoj uniji, kao i u procesu unapređenja ekonomske saradne zemalja Zapadnog Balkana.

Ovom prilikom Ministar Đerlek je uputiom poziv japanskim kompanijama da pored Beograda i Vojvodine investiraju u region Južne i Istočne Srbije, kao i u region Šumadije i Zapadne Srbije.

Ministar Đerlek i ambasador Imamura su tokom razgovora pokrenuli teme bitne za ravnomjerni regionalni razvoj naše zemlje kao što su investicije u infrastrukturu, obnovljive izvore energije i zelenu tranziciju koje čine bitan faktor u procesu ravnomjernog regionalnog razvoja.

Đerlek je izrazio uverenje da će naša zemlja koristeći iskustva i pozitivne prakse prijateljskog naroda Japana moći mnogo da nauči u dostizanju željenog nivoa razvoja kako bi građani imali bolje uslove života u svim delovima Srbije.

     


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.