Mešihat osudio političke istupe na medijima protiv Islamske zajednice

6
1886

Mešihat Islamske zajednice najoštrije osuđuje medijske istupe političkih predstavnika i aktivista koji se plasiraju posredstvom određenih portala ili društvenih mreža u kojima se na najprimitivniji i bestijalan način udara na najviše vjerske autoritete i skrnavi čast Islamske zajednice, krovne institucije svih muslimana, koja mora biti sačuvana od dnevno-političkih obračuna.

Neprimjereno je i nedopustivo odluke i saopštenja organa Islamske zajednice i izjave njenih čelnika izvlačiti iz konteksta i prilagođavati svom ličnom ili političkom stavu, to plasirati kao senzaciju ili udarni naslov u vijestima na stranačkim portalima i tendenciozno tumačiti u cilju nanošenja političke štete suprotstavljenim političkim partijama.

Islamskoj zajednici nisu potrebni i smatra ih štetnim istupi pojedinih političkih aktera, koji se plasiraju u cilju navodne podrške, zaštite i pomoći Islamskoj zajednici ili njene odbrane od ugrožavanja od strane druge političke organizacije, njenih čelnika i aktivista.

Islamska zajednica je kuća svih pripadnika islama u Sandžaku i Republici Srbiji u čijem interesu djeluje i pod njenim krovom ima mjesta za sve dobronamjerne koji je doživljavaju i prihvataju svojom, ne ugrožavaju vakufsku imovinu, želeći učestvovati u njenim aktivnostima i pomoći njenom razvoju i prosperitetu, bez obzira da li su politički aktivni, pripadaju određenoj političkoj organizaciji ili uopšte nisu politički aktivni, doprinoseći na taj način očuvanju njene slobode, autonomnosti i nezavisnosti od uticaja bilo kojeg domaćeg ili stranog političkog ili drugog interesnog faktora.

Grubo miješanje politike u unutarnje stvari Islamske zajednice dovelo je do udara na nju 2007. godine, pokušaja puča i svrgavanja njenog rukovodstva, što je izazvalo cijepanje, te nesagledive i nenadoknadive negativne posljedice, koje trpe svi muslimani, što je dovoljan razlog da čelnici svih bošnjačkih političkih stranaka trebaju imati obzira i senzibiliteta u svom odnosu prema Islamskoj zajednici i njenom spominjanju, dati zavjet ovom narodu da nikada neće ponoviti sličnu stvar te zajedno iskreno raditi na saniranju istih, te obezbjeđivanju prosperiteta i bolje budućnosti svim građanima.

Islamska zajednica je uvijek imala snage odolijevati napadima politike, pa i udaru 2007. godine i imat će snage uvijek to učiniti kada bude potrebno, jer njena snaga nisu pojedinci niti čelnici, već narod i iskreni vjernici koji prepoznaju iskreni trud onih koji vode Zajednicu i vide rezultate rada na vjerskom, humanitarnom, odgojno-obrazovnom i drugim poljima u kojima imaju priliku uživati.

Informativna služba Mešihata

Tandir: Za rad Agencije mi ne treba dozvola “Mule iz Kandahara”

Melajac (SDP) – Islamska zajednica se neće ujedinit prije 10-15 godina

Muratović – Islamska zajednica će odgovarat za napad na mene


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

6 KOMENTARI

 1. PANIKA MEDJU DOMACIM IZDAJNICIMA KOJE DUSMANI FINANCIRAJU

  ONI IMAJU NA RUKAMA SAHATE , ( ruske sahate rakete ilji roljekse kupljene od dusmana), MI IMAMO VRJEME

  OVO JE NASA ZEMLJA , OVO JE SAMO POCETAK , SVAKI PEDALJ OTJETE BOSNJACKE ZEMLJE CEMO POVRATITI

  MI , BOSNJACI SMO SVOJ NA SVOJEM, DIVLJE ZVJERI SA KARPATA I URALA CEMO VRATITI U NJIHOVE PRIMITIVNE JAZBINE

 2. Rezim sa domacim izdajnicima radi na razaranje jedinstva Bosnjaka Sandzaka
  Predstavnici Mešihata se ponasaju kao djeca , izgljeda da nijesu dorasli , ( personalno i profesijonalno), funkcijama koje obavavljaju
  Rezim time unosi razdor , da se gubi vrijeme, energija sa svakodnevnih odgovornosti.
  Trenutna situcacija ( rezim je svjesno unijo razdor medju polijitikantima), prva odgovornost i prijoritet Mešihata jeste da se brine o MORALU Bosnjaka Sandzaka i da osigura , ( preko institucija), bezbjednost Bosnjaka Sandzaka
  Ne gubite vrijeme sa lokalnim izdajnicima , koncentracija na jedinstvo Bosnjaka Sandzaka i UZAJAMNO POVJERENJE I POSTOVANJE MEDJU CLANOVIMA ISLAMSKE ZAJEDNICE
  Nastavite sa dobrim djelima

 3. Nije lepo ni sa čije strane ponašati se onako kako se ponaša. A naročito poglavar IZ da na medijima nekog izaziva izjavama kako je krivo nasađen .
  Ovo neznači da odobravamo izjave:
  -lider novoosnovanog Bošnjačko-srpskog saveza (BOSS) Samir Tandira
  -Potpredsjednik inicijativnog odbora Bošnjačko srpskog saveza Muratovića
  -Vahidina Melajac, vijećnik u Bošnjačkom nacionalnom vijeću sa liste SDP-a,

  Naročito osuđujemo pristrasne i nedolične medije koji ne vrše cenzuru ovakvih izjava već ih brže bolje plasiraju te ovim izjavama potpiruju drugu stranu na nedolični odgovor te jedni i drugi i dolivaju ulje na vatru neshvatajući koju štetu nanose svom Bošnjačkom narodu.

  • no woriies

   They have the watches, but we have the time

   These is our BOSNKIAKS COUNTRY – Bosnia and Herzegovina

   “we just watch our international friends”
   ( we are concerned, we arre worry about you , we strongly protest, we strongly denied . BLA, BLA , BLA), korumpirane babe i dede doslji u nasoj zemlji da him pamperse ( peljenje ) mijenjamo , i oni se brinu o NASOJ ZEMLLJI I NASOJ BUDUCNOSTI

   JOK BA , NAHRANITI I NAPITI, KAO DOMACINI I KADA VRIJEME DOCE ISPRATIT NA AERODROM, HVALA VAM ALJI DODJITE OPJET ? KASNIJE

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.