LJUBAV KOJA TRAJE POLA VIJEKA – Bračni par iz Novog Pazara otkriva tajnu uspješnog braka

0
5925

Tajna srećne veze i dugovečnog braka mogla bi da stane u tri reči: ljubav, poštovanje i tolerancija. Bračni par Kolašinac, Ismail i Hasima iz Novog Pazara tako žive već 50 godina. I nakon pola veka zajedničkog života svaki im je dan ispunjen ljubavlju, 14. februar naročito.

Dok kuva kafu za svog supruga, Hasima za “Blic vesti” priča da veruje da njihova ljubav traje i da je ista kao prvog dana. Svaka se kafa koju popiju zajedno, objašnjava nam, priprema sa mnogo ljubavi, a posebno prva jutarnja.

– Najslađa nam je ta kafa koju popijemo zajedno. Svakodnevno, ujutru i popodne – iskrena je Hasima. Kafe i ljubav slatke su im čitavih 50 godina. Vole se Ismail I Hasima kao u mladosti. I brige i radosti su im zajedničke od prvog dana. U pola veka, kažu, stale su samo sitnice, one koje čine život.

Bračni par Kolašinac o svojoj ljubavi
Bračni par Kolašinac o svojoj ljubavi

– Za ljubav i sreću nije potrebno mnogo, dovoljna je jedna sitnica. Bolje je umeti nego imati, a za ljubav i sreću važno je znati. Treba ti malo – priča mudra Hasima. ‘

– Uvek smo zajedno, slažemo se, nema ljubomore, nema negativnih stvari, sve nam je pozitivno od jutra do večeri – dodaje Ismail.

Od ljubavi su neretko važniji poštovanje i razumevanje, tolerancija naročito, pa je otkrivaju nam, recept za srećan brak u popustljivosti.

– Nekad popusti on, nekada to učinim ja, uglavnom nađemo se na sredini i bude nam lepo. Današnja omladina od igle pravi slona. Mladi traže mnogo i nemoguće. A ja bih im preporučila sloga, sloga i zdravlje, to je najbolje, samo u slozi možeš da doživiš duboku i starost i ljubav – savetuje Hasima.

Ismail dodaje da je nekada svega bilo manje, ali ljubavi nije manjkalo. Danas međutim, tvrdi, mladi imaju sve, ali ljubavi fali. Dan ljubavi ovaj par neizostavno obeležava, a Ismail i danas osvaja Hasimu sitnicama i pažnjom.

Hasima nam se još pohvalila da je Ismail izuzetno pažljiv pa ni jedan praznik i važan datum ne prolaze bez cveća kojeg im je puna kuća. O ljubavi su rekli da je stanje u kojem je sreća druge osobe od suštinskog značaja, a takvu ljubav Hasima i Ismail nastavljaju da žive.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.