Lista “Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo” učestvuje na pokrajinskim izborima u Vojvodini

1
60

Lista “Akademik Muamer Zukorlić – SAMO PRAVO – Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca” predala je listu kandidata kao i svu neophodnu dokumentaciju za izbore za poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine. Prikupljeno je 3900 potpisa, što je za 900 više od potrebnog broja. Šef Izbornog štaba, narodni poslanik dr. Jahja Fehratović kazao da će ova lista predstavljati jedinstvo različitosti u svakom smislu te riječi.

– Na ovoj listi su podjednako zastupljeni Bošnjaci, Srbi, Makedonci, Ukrajinci, Mađari, Romi, Rumuni. Dakle, posebna lista koja je dokaz da nacionalne manjine treba da se udružuju u političkome smislu i da tu svoju snagu pokažu na predstojećim izborima kako bi i na republičkom ali i ovdje na nivou Autonomne pokrajine Vojvodine, imali svoje autentične i autohtone predstavnike. Takvi predstavnici se mogu izboriti za sva prava i za sve ono što građanima prema Ustavu, zakonima R. Srbije slijedi a to nije malo. Vojvodina je posebna jer mnoge nacije i manjine žive ovdje u slozi, miru, harmoniji. Mislimo da ova politika i ova snaga ovdje treba dobiti šansu i da ovi ljudi, koji su na našoj listi zaista svojim kredibilitetom, autoritetom, dosadašnjim radom, trudom, zalaganjem i imenom, a na koncu i idejnom politikom naše koalicije, pokažu i dokažu da jesu autentični predstavnici svoga naroda, kazao je d. Fehratović.

Potpredsjednica Demokratkse partije Makedonaca, Maja Giorgijevska dodaje da je ovo samo početak uspjeha koji slijede.

– Jako sam ponosna i srećna jer smo napravili veliki posao, predali listu u nadi da će to biti proglašeno na način na koji i treba da bude. Ponosna sam i na to što naša stranka po prvi put učestvuje, dostojanstveno, na izborima zahvaljujući akademiku Muameru Zukorliću. Akademik Zukorlić, iako predstavlja nacionalnu zajednicu koja je mnogo veća od naše, on nas tretira kao korektnog i ravnopravnog partnera u čitavom ovo procesu na čemu smo mu posebno zahvalni.

Svoj nesebičan doprinos ću uvjek dati i zalagati se za istinu i pravdu, bile su riječi koordinatora Izbornog štaba Dimče Gorgijevski.

– Kao što vidite, ova koalicija je uspjela da prikupi skoro 4000 potpisa na teritoriji Vojvodine i da preda listu za Narodne poslanike u Skupštini Vojvodine. Nadam se da će nas podržati svi birači i veliko hvala ovom divnom timu, ovim divnim ljudima a na prvom mjestu akademiku Muameru Zukorliću koji je dao veliku pažnju i čast da upravo mi budemo ovdje gdje smo. Zapravo da zajednički nastupamo i pokušamo postići još veće i bolje rezultate

G-din Hočak, ispred zajednice Ukrajinaca je naglasio da je ujedninjenje jakih stranaka i pokrete veoma bitno za bolju budućnost.

– Ovo je zaista koalicija velikih nacionalnih manjina. Odrađen je veliki posao i sada se samo najboljem i nadamo. Ipak, nas tek sada očekuje veliki posao jer je to front objedinjavanja predsjednika svih nacionalnih manjina. Ja mislim da ćemo mi zajedno raditi na tome da afirmišemo sve nacionalne manjine.

Kandidat za Narodnog poslanika i koordinator SPP-a u Vojvodini, Darko Ris istakao da samo treba da idemo pravo, “imamo lidera, viziju i nema više nazad”.

– Ispred nas je put kojim smo krenuli i treba napomenuti da je ovo mala Jugoslavija u ovoj stranci. Svi oni koji imaju nostalgiju prema Jugoslaviji i svemu što je ona nosila, to nudi ova stranka i ova koalicija. Mi smo se okupili iz cijele te stare Jugoslavije da podržimo čovjeka koji kada se pogleda u oči vidite koliko je iskren i da se razlikuje od većine političara. Iskreni i pošteni ljudi su stali, idu samo pravo i nema više nazad”.

Misija i ideja je da budemo autentični, autohtoni i da gradimo jedinstvo kako bi uspjeli, završavaju predstavnici SPP-a.

 

Izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.