KP: Jedan od napadača ubijen, situacija i dalje napeta

0
2022

Jedan „napadač“ ubijen je u razmeni vatre u selu Banjska gde se od kasno sinoć ne smiruju tenzije, potvrdila je Kosovska policija.

„Situacija u ataru sela Banjska je i dalje napeta, kriminalne grupe s vremena na vreme, koristeći vatreno oružje, napadaju policijske jedinice na terenu koje, uprkos napadima na njih, nastavljaju da se angažuju stvaranjem bezbednosnog perimetra, u interesu smirivanja situacije, obezbeđivanja bezbednosti i vladavine zakona i reda na Kosovu“, naveli su upravo iz Kosovske policije.

Isko kao prethodno i prištinski zvaničnici, iz Policije takođe navode da je reč o profesionalcima koji su maskirani i u uniformama, te da poseduju teško naoružanje, granate, drugu vojnu opremu.

Koriste oklopna vozila i različite privatne objekte, a stacionirani su u i oko manastira Banjska, dodali su iz KP.

Navode i da su policijski službenici, s ciljem samoodbrane i zaštite građana „prinuđeni da reaguju na kriminalne grupe“, te tvrde da je, „prema dosadašnjim informacijama, jedan napadač ubijen“.

Za to vreme, prištinski mediji nezvanično izveštavaju da je broj poginulih „napadača“ veći. Pojedini, poput Klan Kosova pišu da su navodno dvojica ubijena, a Albanian Post, pozivajući se na svoja saznanja, pominje broj od pet ubijenih.

Iz policije su ujedno potvrdili da su iz bezbednosnih razloga zatvoreni prelazi Jarinje i Brnjak.

Pozvali su građane da za putovanja koriste druge prelaze.

KP poručuje da sarađuje, odnosno nastavlja da koordiniše sa drugim kosovskim i međunarodnim institucijama u cilju održavanja reda i javne bezbednosti.

Rade i na privođenju pravdi ove grupe, dok ih ujedno pozivaju da se predaju policiji.

Izvor: kossev.info


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.