Konstituisan Savjet roditelja u Prijepolju

0
6

Prijepolje – U skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i podzakonskim aktima, u utorak je konstituisan Opštinski savet roditelja u Prijepolju  za školsku-radnu 2019/2020 godinu, navedeno je na opštinskom sajtu.

Za predsednika Opštinskog saveta roditelja izabran je Alija Kurbegović, predstavnik Osnovne škole “Svetozar Marković”, Brodarevo a za zamenika predsednika Milica Matović, predstavnik Osnovne škole “Sveti Sava”, Prijepolje.  

Odluku o imenovanju članova Opštinskog saveta roditelja donela je Skupština opštine Prijepolje. Opštinski savet roditelja  čine predstavnici Saveta roditelja svih obrazovnih ustanova sa teritorije opštine Prijepolje (predškolske ustanove, osnovnih škola,srednjih škola i osnovne muzičke škole).

Opštinski Savet roditelja daje mišljenja, inicira akcije i predlaže mere za ostvarivanje prava deteta, unapređenje obrazovanja, vaspitanja i bezbednosti dece, odnosno učenika u opštini.

Savet učestvuje u utvrđivanju opštinskih planova i programa koji su od značaja za ostvarivanje obrazovanja, vaspitanja i bezbednosti dece, prati i razmatra mogućnosti za unapređivanje jednakog pristupa, dostupnosti i mogućnosti obrazovanja i vaspitanja za decu, odnosno učenike, sprečavanja socijalne isključenosti dece odnosno učenike iz ugroženih i osetljivih grupa na teritoriji opštine, pruža podršku školskim savetima roditelja svih ustanova na teritoriji opštine u vezi sa pitanjima iz njihove nadležnosti i obavlja druge poslove vezane za obrazovanje i vasptanje dece na teritoriji opštine Prijepolje.

Konstituisanju Saveta su prisustvovali Miodrag Ćubić, rukovodilac Odeljenja za opštu upravu, društvene delatnosti i zajedničke poslove Opštinske uprave opštine Prijepolje i Amel Kurbegović, direktor  Osnovne škole “Svetozar Marković”, Brodarevo.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.