KARAVANA SLOBODE U DRAGI I RIBARIĆU -Nakon oslobađanja Vijeća i građani Tutina dočekat će slobodu

0
787

Karavana slobode kroz opštinu Tutin završena je sinoć obilaskom Drage i Ribarića, a na velikim skupovima mještanima tutinske opštine obratili su se predstavnici liste “Jedinstveno za slobodno vijeće” i Stranke pravde i pomirenja (SPP).

U ime domaćina u selu Draga obratio se Bego Demić, koje je u svom obraćanju istakao da na predstojećim izborima za BNV naš narod ima jasan izbor, a da je to zaista tako svjedoči i skup u Dragi koja je i na aprilskim izborima pokazala kome daje svoje povjerenje, a to je nesumnjivo pokret koji nepokolebljivo stoji na putu koji je zacrtao rahmetli Muftija.

U Ribariću, prisutnima se u ime domaćina obratio Harun Preljević, odbornik SPP-a u lokalnom parlamentu Tutina i direktor OŠ “Meša Selimović”, koji je naglasio da je Ribariće ovaj put čvrsto odlučno da svoju podršku pruži timu na čelu sa dr. Misalom Pramenković, i da to prije svega dugujemo svojoj djeci i budućim generacijama Bošnjaka u Sandžaku i širom svijeta.

Na skupu u Ribariću kojem se odazvao veliki broj mještana ovog kraja obratio se i generalni sekretar SPP-a, Edin Numanović, koji je pozvao sve Tutince da dobro razmisle o ponudi koju imaju na ovim izborima, i da 13. novembra jasno pokažu da Bošnjaci nisu imali nikad lakši izbor nego ovog puta, i da institucija kao što je BNV zaslužuje na svom čelu osobu kakva je profesorica Misala Pramenković.

Narodni poslanik SPP-a, Zaim Redžepović, u svom obraćanju na skupovima u Dragi i Ribariću, podsjetio je prisutne da na ovim izborima Bošnjaci moraju reći ne politici koja BNV drži u zarobljeništvu i potpunoj blokadi i medijskom mraku, bez transparetnosti i sa potpuno haotičnom strategijom koja decenijama nije dala apsolutno nikakve rezultate.

” Ponuda koju Bošnjaci imaju na ovim izborima čini mi se da nikad nije pokazala jasniju razliku između onih koji su dostojanstveni i autentični predstavnici naašeg naroda, iza kojih stoje djela i institucije, i onih koji već decenijama dolaze pred birače sa istim porukama, sa politikom zatvorenosti i ponižavanja sopstvenog naroda, kao i onih koji bi htjeli da preko noći postanu prepoznatljivi kao dostojni predstavnici Bošnjaka, iako o Bošnjacima skoro da ništa i ne znaju”, rekao je Redžepović.

Nosilac liste “Jedinstveno za slobodno vijeće”, dr. Misala Pramenković, u svojim porukama na skupovima u Dragi i Ribariću, naglasila je da naš narod više nema vremena da sluša prazne priče i obećanja kako će neko nešto da uradi, a da odmah nakon izbora svaka priča padne u vodu, a Bošnjaci i dalje stoje u mjestu kada govorimo o bilo kojoj oblasti iz nadležnosti BNV.

“Predugo smo imali strpljenja i razumijevanja za one koji Bošnjake drže kao taoce svih ovih decenija. Toliko godina nije kratak period, izgubili smo mnogo mladih generacija koji danas nižu uspjehe širom svijeta, jer im ovdje nije ukazano povjerenje i data šansa da ostvare sebe. Tim na čijem sam čelu na ovim izborima je sastavljen od ljudi koji su dokazani u svojim oblastima, koji se nepokolebljivo drže puta koji nam je trasirao rahmetli muftija i koji od načela koja nas je on naučio neće nikada odustati. To ćemo i pokazati 13. novembra”, izjavila je Pramenković.

Predsjednik SPP-a, Usame Zukorlić, u svojim obraćanjima izrazio je veliku zahvalnost mještanima Drage i okolnih sela kao i ribarićkog kraja. On je još jednom podsjetio građane tutinske opštine, da iako su decenijama čekali slobodu i pravdu, došao je trenutak da se to i dogodi.

“Prvi korak je oslobađanje BNV, koje kao svoju privatnu svojinu i u potpunoj izolaciji drži ista ona retrogradna politika koja je i opštinu Tutin dovela na rub propasti. Pogledajte opštinu Sjenica. U rekordnom roku smo uspjeli da vratimo astronomske dugove radeći pod nevjerovatnim pritiskom i uslovima. Šta nas čeka kada preuzmemo vlast u Tutinu, zna samo Uzvišeni. Zato, nakon oslobađanja Vijeća, i građani Tutina dočekaće slobodu. Atmosfera u svim sandžačkim krajevima koju smo osjetili među Bošnjacima, garantuje nam sigurnu pobjedu, i ispravljanje svih nepravdi koje naš narod trpi decenijama. Tim koji predvodi dr. Misala Pramenković na ovim izborima nema alternativu, i zato se vidimo u noći 13. novembra da zajednički proslavimo veličanstvenu pobjedu liste “Jedinstveno za slobodno vijeće”, rekao je Zukorlić.

Kravana slobode biće nastavljena danas na teritoriji opštine Sjenica obilaskom sela Trijebine i Ponorac.

Izvor/Foto: Pešter TV


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.