Kamala Kašić izabrana za direktora biblioteke “Vuk Karadžić” u Prijepolju

0
713

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Prijepolje Stranka pravde i pomirenja dobila je još jedno direktorsko mjesto. Za novog direktora biblioteke izabrana je Kamala Kašić.

Kamala Kašić je rođena u Prijepolju 30. oktobra 1979. godine. Završila je osnovnu školu “Vladimir Perić-Valter”, nakon koje upisuje srednju medicinsku školu u Prištini, smjer farmaceutski tehničar.

Završava 4. razred sa prosječnom ocjenom 5.0. Nakon završene srednje škole upisuje Filozofski fakultet u Nikšiću, odsjek engleski jezik i književnost.

U međuvremenu odlazi u Italiju, Rim na period od 6 mjeseci gdje pohađa školu “Luis Masinjon” sa ciljem usavršavanja drugog stranog jezika tj. italijanskog jezika.

Po povratku iz Italije odrađuje pripravnički staž u gradskoj apoteci u Prijepolju, nakon čega polaže stručni ispit u Užicu.

Nastavlja fakultet u Nikšiću i završava studije.

Tokom studija je bila i član kulturno-umjetničkog društva u Podgorici u periodu od 2000. do 2005. godine. Honorarno radi u studentskoj biblioteci u Nikšiću na period od godinu dana.

Nakon završetka fakulteta Kamala Kašić počinje da radi u Prijepoljskoj gimnaziji, gdje i odrađuje pripravnički staž.

Radila je skoro u svim srednjim i osnovnim školama u opštini Prijepolje. Radila je i više godina sa djecom sa posebnim potrebama, kao i u kućnoj nastavi. Radila je i kao bibliotekar u osnovnoj školi ”Vladimir Perić-Valter”.

Posebno je ponosna na to što nikad nije odbila angažovanje u izdvojenim odeljenjima, bez obzira na otežane uslove rada, pa je tako radila i u izdvojenim odeljenjima: Kučin, Džurovo, Dušmanići, Brajkovac, Hrta, Mataruge i Zalug.

U međuvremenu je radila i na Višoj školi tehničkih strukovnih studija iz Čačka, kao stručni saradnik za dva predmeta: engleski jezik i poslovni engleski.

Zbog nedostatka posla u svojoj struci zapošljava se u “Dunav osiguranje” na mjesto agenta prodaje, nakon čega odlučuje da se zaposli u kanadsku firmu MDG, u sektoru prodaje kako bi obavljala svoj posao na engleskom jeziku i dalje bila povezana na neki način sa svojom strukom.

Bila je član upravnog odbora predškolske ustanove “Miša Cvijović”.

Član je školskog odbora Prijepoljske gimnazije.

Ponosna majka dvoje djece.

Odgovorna je osoba, lojalan saradnik, kreativna i posjeduje organizacione sposobnosti.

Uvjek je otvorena za nove ideje s ciljem unapređenja našeg zajedničkog života i naše opštine.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.