Kalač: Stranka pravde i pomirenja je uvijek na strani dobra

1
96

Ovim pismom Vas, našeg sugrađanina, podsjećamo da u ovom haotičnom vremenu, u kojem se, uz sve druge brojne probleme, naše društvo ciljano neprijateljski polarizuje, i zbog toga se svaki predstavnički izbor u njemu svodi na izbor od dva zla, ali da uprkos svemu tome, postoji izlaz, odnosno rješenje, sadržano u jednom drugačijem odnosu prema pravu na izbor.

Čovjeku je imanentno da kada bira, bira uvijek najbolje, jer biranje ili izbor najboljeg čin je potvrđivanja slobode i dostojanstva čovjeka, a izbor od dva zla je dresura pokornosti i ponižavanja čovjeka. Zato je izbor od dva zla neprirodno stanje koje se mora odbaciti kao što se odbacuje prljava odjeća, ili neka loša misao koja muči čovjeka i produžava mu nesanicu.

Ovim pismom Vas, našeg sugrađanina, podsjećamo da:
✅Nije pravda u porobljavanju i siromašenju čovjeka, u ponižavanju njegovog dostojanstva, kako bi se pretvorio u puki glasački broj, pravda je u pravu na nesmetani rad na slobodnom tržištu, bez kojeg nema i ne može biti dostojanstva čovjeka.
✅Nije pravda da se zbog interesa pojedinaca ili interesnih grupa ruši država, pravda je da se snagom slobodnog čovjeka država čuva i sačuva.
✅Nije pravda da se ljudima zbog drugačijeg imena udara na čast i dostojanstvo, pravda je da se svakom građaninu, bez obzira na etnička ili vjerska uvjerenja, obezbijede jednaka prava, jer samo tako se stiže do stabilnosti i mira.
✅Nije pravda da se proces integriranja u šire zajednice provodi na principima decentralizacije, a da se na unutrašnjem planu jača centralizacija. Pravda je u slobodnom, decentraliziranom sistemu vlasti i na državnom planu.
✅Nije pravda da se sistem izborne korupcije drži kao zakonitost, pravda je da se konačno primijeni zakon i da se izborna i korupcija u sistemu vlasti počne tretirati kako se i zakonom tretira.
Podsjećamo Vas i na to da niko od nas na ovom svijetu nije došao kao slučajnost, već smo tu sa razlogom i u skladu s tim, nosimo odgovornost. Od nas zavisi sve, jer jedan čovjek vrijedi koliko čovječanstvo.

Stranka pravde i pomirenja je Vaš partner na svim pitanjima koja se tiču vaše slobode i dostojanstva.
Naša obaveza počinje od onog trenutka kada Vaš izbor bude dobro a ne zlo, bilo manje ili veće, jer Stranka pravde i pomirenja je uvijek na strani dobra.

Predsjednik SPP u Crnoj Gori,
Hazbija Kalač


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.