Javni poziv za Rome, povratnike i mlađe od 30 godina

0
0

U okviru projekta „Održive zajendnice u Sandžaku „Od mere do karijere“ koji se finansira iz sredstava Vlade Republike Nemačke a implementator je GIZ, Grad Novi Pazar i opština Tutin raspisuju javni poziv za izbor korisnika iz teže zapošljivih grupa. To se odnosi na povratnike po readmisiji, rome i mlađe od 30 godina.

Podrška u okviru projekta „Održive zajendnice u Sandžaku „Od mere do karijere“ predviđa – Program dokvalifikacije i prekvalifikacije u cilju povećanja kompetencije i zapošjivosti i Program zapošljavanje kod poznatog poslodavca.

„Ovde se radi da je potrebno da se svi naši sugrađani, iz ovih kategorija, koji su nezaposleni jave u Novom Pazaru u kancelariji Regionalne razvojne agencije SEDA Ulica 7 jul bb i u Tutinu na adresi Huseina bega Gradaševića br. 7, na prvom spratu. Potrebno je da popune prijavni formular na osnovu kojeg će komisija imati uvid za šta su oni zainteresovani, da li su zainteresovani za zapošljavanje ili za prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju“, kazao je član Gradskog veća Frvzija Murić.

Kod poznatih poslodavaca poslovi koji su ponuđeni su: prodavac, elektromontažer, administrativni radnik u računovodstvu, pomoćni radnik, stručni saradnik u projektovanju, administrativni radnik, vozač B kategorije, frizer, finansijski administrator, radnik na pakovanju odeće, internet prodavac, šnajder, izvršilac, likovni umetnik – grafičar, pravni savetnik, radnik u proizvodnji i ostali poslovi. Dok za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju ponuđena zanimanja su: serviser računara, serviser rashladnih uređaja, knjigovođa, vozač C kategorije, vozač E kategorije, kuvar, frizer, kozmetičar i ostala zanimanja.

„Kroz ovaj projekat, izborom ovih korisnika mi ćemo zaposliti 20 lica kod poznatih poslodavaca  na osnovu odabranih zanimanja po spisku kako su poslodavci dostavili i za 20 lica ćemo da izvršimo prekvalifikaciju i dokvalifikaciju za ona zanimanja koja su jako atraktivna, koja smo sa Nacionalnom službom usaglasili i koja su trenutno na tržištu rada manje zastupljena, odnosno da postoji potreba za tim zanimanjima“, dodao je Murić.

Sva nezaposlena lica  koja žele da se zaposle ili da izvrše prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju u nekom od predloženih zanimanja potrebno je da se do 25. marta prijave na ovaj konkurs i da dođu do radnog mesta, kazao je  Murić.

RTVNP


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.