Jahja Fehratović predao parlamentarnu listu – Većina potpisa Srbi iz Šumadije i Centralne Srbije

0
2765

Jahja Fehratović, koji se nedavno odvojio od Stranke pravde i pomirenja, a koju još uvijek nije formirao svoju političku partiju pod najavljenim imenom SBR, predao je listu za parlamentarne izbore. Lista sadrži desetak stranaka nacionalnih manjina, o kojima javnost dosad nije imala mnogo informacija. Prema izvorima SandžakPressa, lista je uspjela prikupiti potrebne potpise u roku od pet dana. Većina potpisa, potiče od stanovnika iz regija Šumadije i Centralne Srbije. Trenutno se spekuliše o tome ko stoji iza prikupljanja potpisa za Fehratovićevu listu. Postoji li veza sa nekom velikom srpskom strankom ili je angažovana neka agencija za prikupljanje potpisa, slično događaju iz 2012. godine kada je Emir Elfić predao 11.000 potpisa za listu koja je na izborima u Sandžaku osvojila svega 200 glasova?

Njegova lista, prema istraživanjima, neće preći izborni cenzus, što će omogućiti da glasovi dati za njegovu listu idu u korist srpske liste koja osvoji najviše glasova na ovim izborima.

SandžakPress također ima informaciju da će na sličan način biti prikupljeni potpisi i za Bošnjačko srpski savez – BOSS Samira Tandira koji također nema šansu da pređe cenzus.

Shodno tome, postavlja se legitimno pitanje u čijem interesu rade Jahja Fehratović i Samir Tandir? Da li je cilj formiranja njihovih lista isključivo da se umanji broj glasova Stranke pravde i pomirenja na čelu sa predsjendikom Usamom Zukorlićem? Koja je veza ovog dvojca sa Rasimom Ljajićem koji jedini ima minoran benefit od njihovih aktivnosti?

Dok se očekuju daljnji razvoji i odgovori na ova pitanja, politička scena u Sandžaku nastavlja da intrigira svojom dinamičnošću.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.