Izvještaji za RTV Novi Pazar “poslovna tajna”

0
1448

Gradska uprava Novog Pazara odbila je da javnosti stavi na uvid sadržaj narativnog i finansijskog izvještaja za projekat “Naša misija – informisani građani i javni interes” kojim je RTV Novi Pazar iz Budžeta Grada Novog Pazara u 2023. godini, za taj medijski projekat, sufinansirana sa 36.9 miliona dinara (više od 315 hiljada eura).

Gradska uprava je, po zahtjevu za slobodan pristup informacijama od javnog značaja koji je uputio SNEWS, pozivajući se na interni dokument RTV Novi Pazar, za projekat koji je prihvaćen kao javni interes informacije, trošenju javnih sredstava svih građana, javnosti uskratila uvid u sadržaj narativnog i finansijskog izvještaja.

U Rješenju Gradske uprave Novog Pazara, kojim se, kako se navodi, djelimično odbija zahtjev za pristup informacijama od javnog značaja, na pitanje koliko medijskih sadržaja projekta “Naša misija – informisani građani i javni interes, po vrsti i obimu je objavljeno, na kojem sve mediju, odnosno medijima, piše da je u toku izvještajnog perioda RTV Novi Pazar proizvela 3.500 sadržaja za televiziju, 1.000 radijskih sadržaja i oko 900 tekstova.

Na upit, kojom metodom, na koji sve način i uz koje sve dokaze i mehanizme je izvršena provjera vrste, broja i kvaliteta sadržaja ugovorenih na način definisan u prijedlogu projekta “Naša misija – informisani građani i javni interes”, istim rješenjm i prilogom Odjeljenja za informisanje se navodi da Izvještaj o realizaciji  medijskih projekata u 2023. godini “sadrži metodu, način i mehanizme za odabir projekata”.

Dokazi i mehanizmi kojim je  izvršena provjera vrste, broja i kvaliteta sadržaja u projektu RTV Novi Pazar se u pruženom odgovoru ne spominju.

Gradska uprava Novi Pazar je dostavila kopiju dokumenta – analitičku karticu na kojoj se vide transakcije na račnu RTV Novi Pazar tokom 2023. godine.

 

Izvor: Snews


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.