IZBORI 2020. UŽIVO – Zatvorena biračka mjesta, počelo brojanje glasova

2
244

U Novom Pazaru 43 % birača iskoristilo pravo glasa do 16 sati

Na lokalnim i parlamentarnim izborima u Novom Pazaru do 18 sati glasalo je 49 odsto građana sa pravom glasa, saznaje agencija SANA. U Radnom tijelu za praćenje izbora nam je rečeno da glasanje protiče bez problema i nepravilnosti.

Na osnovu pristiglih podataka opštinskih Izbornih komisija izlaznost do 18:00 sati za ostale sandžače opštine izgleda ovako:

Tutin – 40%
Priboj – 42,9%
Prijepolje – 48,8%
Nova Varoš – 60% sa osam uzorkovanih mjesta

Opštinska izborna komisija u Sjenici još uvijek nije saopštila novije podatke.

U Novom Pazaru 43 % birača iskoristilo pravo glasa do 16 sati

U Novom Pazaru  do 16 sati glasalo je 43% birača. Prema ocjeni gradske izborne komisije izlaznost u ovom gradu je velika.

“Prema podacima do 16 sati 43 odsto birača je iskoristilo pravo glasa, što je veliki procenat. Glasanje protiče bez problema i nadam se da će tako biti do 20 sati”, rekao je ispred Gradske izborne komisije predsednik Radoslav Milić.

Gradska izborna komisija pravi presjek stanja izlaznosti na svaka dva sata. Podaci će biti saopšteni posle 18 sati.

Izlaznost u Prijepolju i Priboju podjednaka

Na osnovu pristiglih podataka opštinskih Izbornih komisija izlaznost do 16:00 sati izgleda ovako:

Priboj – 37,1%
Prijepolje – 38 %
Nova Varoš – 53% sa pet uzorkovanih mesta

Najveća izlaznost u Novoj Varoši, najniža u Tutinu

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš/Tutin – Do 14 časova svoje biračko pravo u Prijepolju je iskoristilo 29,75% upisanih birača. U ovoj opštini glasa se na 66 biračkih mjesta, a pravo glasa ima 33137 građana. U susednom Priboju na 48 biračkih mjesta glasa 27537 građana. U ovoj opštini do 14 sati građansku dužnost obavilo je 29,02 %. Najveća izlaznost zabilkežena je u Novoj Varoši, gdje je od 13180 glasača do 14 časova svoju građansku dužnost obavilo čak 48%. U gradu na padinama Zlatara biraju se odbornici sa osam lista na 41 biračkom mjestu. U opštini Tutin do 14 časova glasalo je 28% građana upisanih u birački spisak.

 

Novi Pazar: Do 14 sati glasalo 33 odsto birača

Na lokalnim i parlamentarnim izborima u Novom Pazaru do 14 sati glasalo je 33 odsto građana sa pravom glasa, saznaje radio Sto plus.

U Radnom tijelu za praćenje izbora rečeno je da glasanje protiče bez problema i nepravilnosti.

Na lokalnim izborima u Novom Pazaru pravo glasa ima 87.598 birača, a na parlamentarnim 87.554, a oni svoje pravo mogu da iskoriste na 98 biračkih mesta.

Glasanje traje večeras do 20 sati, a preliminarni rezultati biće poznati do ponoći.

 

Domaći posmatrači izbora u Novom Pazaru: Nema nepravilnosti

Nevladina organizacija Akademska inicijativa „Forum 10“ akreditovana je da u Novom Pazaru prati glasanje za parlamentarne i lokalne izbore.

Predsjednik ove organizacije Fahrudin Kladničanin kaže da se „glasanje,za sada, odvija bez nepravilnosti“ i da je izlaznost veća na biralištima u prigradskim naseljima nego u gradskim.

Izlaznost do 12h u Sjenici 18%, u Prijepolju 21%, u Priboju 18%

Prema posljednjim podacima izlaznost do 12 časova u Sjenici iznosi 18%, u Prijepolju 21%, u Tutinu 25% dok je u istom vremenskom intervalu u Priboju glasalo 18,75% građana. Najveća izlaznost u sandžačkim opština do 12 sati zabilježena je u Novoj Varoš i iznosi 28 % na pet uzorkovanih mjesta.

Izlaznost u Novom Pazaru 25,64% do 12 časova

Prema podacima GIK-a izlaznost na birališta do 12 časova na teritoriji Grada Novog Pazara je 25,64%. Podsjećamo da su sva birališta otvorena jutros na vrijeme i da se izbori odvijaju bez smetnji i neregularnosti. Inače, na biračkim mjestima u gradu u toku prijepodneva zabilježene su gužve. Birači nose maske koje se nalaze na ulazu u svaku biračaku jedinicu, a obezbijeđena su i sredstva za dezinfekciju.

Glasao akademik Zukorlić

Nosilac izborne liste Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić glasao u 12:00 sati na biračkom mjestu u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Pazaru. Akademik Zukorlić je glasao u prisustvu supruge i ćerke.

 

Ljajić glasao

Nosilac liste Evropski Novi Pazar, Rasim Ljajić glasao je u 11h na biračkom mjestu broj 93 u Petoj mesnoj zajednici. Na tom biračkom mjestu upisano je 1640 birača. Biračko mjesto 93 u Petoj mesnoj zajednici otvoreno je jutros na vrijeme, a izlaznost do 11 časova bila je 15 odsto od ukupno 1640 upisanih birača.

Niska izlaznost u Sjenici i Tutinu

Izlaznost u sandžačkim oština Tutin i Sjenica ispod je republičkog projeska. Prema podacima koje smo dobili iz opštinskih komisija izlaznost u Sjenici do 10 časova bila je oko 5,8, dok je u Tutinu oko 7%. Izlaznost u Prijepolju je oko 11%, a u Priboju 8,2%.

Izlaznost u Novom Pazaru do 10 časova preko 14 odsto

Izlaznost do 10 časova u Novom Pazaru bila 14,3 odsto kazao je koordinator Radnog tijela za sprovođenje izbora na teritoriji grada Novog Pazara Džemil Divanefendić. Ova izlaznost je, kako je istakao, na nivou od prije četiri godine.

Sva biračka mjesta u Novom Pazaru otvorena su na vrijeme, a glasanje protiče bez problema i mirno.

Na predstojećim lokalnim izborima u Novom Pazaru pravo glasa ima 87.598 građana, a na parlamentarnim 87.554 i oni će svoje pravo moći da iskoriste na 98 biračkih mjesta.

Glasao Tandir

Na biračkom mjestu u Domu kulture u Prijepolju glasao je prvi na listi Stranke pravde i pomirenja u toj opštini i kandidat za predsjednika Prijepolja Samir Tandir.

 

Glasao Ugljanin

Jutros je u 9:30 časova, na biračkom mjestu 95. u OŠ “Desanka Maksimović”, u Novom Pazaru, svoju građansku dužnost obavio Lider SDA Sandžaka, dr. Sulejman Ugljanin. On je glasao u pratnji svoje supruge.

Glasao Redžepović

U 9:00 časova na izbornom mjestu broj 7 u Klječu je pravo glasa iskoristio prvi na listi “Akademik Muamer Zukorlić” u Tutinu gospodin Zaim Redžepović u pratnji sa njegovom suprugom.

Otvorena biračka mjesta u Sandžaku – Glasanje protiče mirno

Svih 98 biračkih mjesta u Novom Pazaru otvoreno je u 07:00 časova, a odmah je i počelo glasanje. Prve jutarnje sate iskoristili su stariji birači da obave građansku dužnost kako se ne bi stvarale gužve.

Koordinator Radnog tijela za sprovođenje izbora na teritoriji grada Novog Pazara Džemil Divanefendić kazao da su postojali manji tehnički problemi na pojedinim biračkim mjestima, ali da su odmah uklonjeni, pa se glasanje obavlja neometano.

Na lokalnim izborima u Novom Pazaru pravo glasa ima 87.598 građana, a na parlamentarnim 87.554. Građanima se preporučuje da tokom glasanja poštuju distancu i da se što kraće zadržavaju na biračkom mjestu.

Na prethodnim izborima 2016. godine pravo glasa imalo je 84.007 građana Novog Pazara.

Kako nam je rečeno u opštinskim izbornim komisijama u Prijepolju i Tutinu biračka mjesta otvorena su vrijeme i za sada nema prijavljenih nepravilnosti.

izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Lako moguće,jer se spisak birača za jedne i druge nije u istom danu uzimao,već vjerovatno koji mjesec kasnije.tako da su neki u medjuvremenu postali punoljetni…

  2. Kako je moguće da neko ima pravo glasa na lokalnim izborima a nema na parlamentarnim?
    Na osnovu ova dva broja upisanih birača, na lokalnim izborima pravo glasa ima 87.598 a na parlamentarnim izborima 87.554 proizlazi da je tako, jer se broj glasača ne poklapa?

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.