Izbor kandidata za “Moju prvu platu” produžen do kraja meseca

0
454

Nacionalna služba za zapošljavanje i ove godine sprovodi program „Moja prva plata“. U toku je treća faza programa „Moja prva plata“ koja se odnosi na povezivanje kandidata i odabir poslodavaca.

Novina je da je produžen rok za odabir kandidata od strane poslodavaca iz privatnog sektora, ističe PR Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru.

„Prethodno je rok bio do 16.11. a sada je taj rok produžen do 30.11. Što se tiče poslodavaca iz javnog sektora i za njih je počela da važi ova treća faza i oni su od juče počeli da vrše izbor i selekciju kandidata preko portala Moja prva plata. Ono što je važno jeste da istaknemo da će u toku od 15 dana biti formirana konačna lista izabranih kandidata, kako od stranek poslodavaca iz privatnog sektora, tako i od strane poslodavaca iz javnog sektora i sve će biti dostupno na zvaničnom sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs. Ja još jednom ističem da konačan odabir kandidata isključivo vrše poslodavci. Nakon ove faze, slijedi četvrta faza kada se vrši sklapanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i nezaposlenih lica i mi očekujemo da prosto u decembru krene realizacija i početak rada naših kandidata. Što se tiče broja prijavljenih kandidata, odnsono onih kojima je potvrđena pozicija, zaključeno sa 16.11. mi imamo već preko 1700 kandidata koji su se uspješno povezali sa poslodavcima. Mi očekujemo da taj broj i dalje raste, svakako ćemo vršiti i provjeru ispravnosti uslova kandidata, da li prosto oni ispunjavaju sve uslove da uđu u ovaj program, tako da ćemo već krajem mjeseca znati konačnu brojku i poslodavaca i nezaposlenih lica koji će biti ukljućena u ovaj program.“

Nacionalna služba za zapošljavanje registrovala je zvaničan nalog na poslovnoj mreži LinkedIn.

„Mi smo prosto prateći moderne trendove komunikacije željeli da i na ovaj način postanermo vidljivi putem poslovnih društvenih mreža. Želimo da usluge Nacionalne službe za zapošljavanje, svi javni pozivi, sve aktivnosti koje realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, budu dostupni kako nezaposlenim licima tako i poslodavcima i ostalim socijalnim partnerima i smatramo da će putem ove društvene mreže biti efikasnija komunikacija Nacionalne službe za zapošljavanje sa svim relevantnim faktorima sa kojima mi sarađujemo i da će prosto biti transparentan i vidljiv rad kao i do sada, da će to sada biti još na jednom većem nivou.“

Podsjećamo da je Nacionalna služba za zapošljavanje 20. avgusta ove godine raspisala Javni poziv za učešće u programu, koji je dostupan na sajtu NSZ i sajtu Moja prva plata.

Planirano je uključivanje do 10.000 mladih do 30 godina, sa srednjim i visokim obrazovanjem, koji su bez radnog iskustva (ili sa radnim iskustvom kraćim od 6 meseci), a nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

Program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 9 meseci, tokom kojih NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara, a mladima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara.

Ovim programom mladima bez radnog iskustva se omogućava da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca, steknu znanja, veštine i kompetencije za rad i tako povećaju mogućnosti za zapošljavanje.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.