“IMAO NALOG DA DOVEZE PACIJENTA IZ BEOGRADA!” Novi detalji hapšenja vozača saniteta iz Raške kome je nađeno 3 kg droge

0
1755

Vozač saniteta Hitne pomoći S. P. iz Raške uhapšen je sinoć u spektakularnoj akciji policije nakon što ga je presrela na magistralnom putu Novi Pazar – Raška gde mu je nakon detaljnog pretresa vozila pronađeno tri kilograma marihuane.

Naime, sanintet se kretao iz pravca Raške na Novom Pazaru, a policija ga je presrela u blizini novopazarskog naselja Šestovo. Tada su mu pripadnici MUP pronašli 3 velike kese u kojoj je bilo po kilogram droge.

Direktor Doma zdravlja Raška Milisav Galjak kaže za Kurir da poznaje radnika koji je uhapšen, ali da nije moga ni da nasluti da bi on uradio tako nešto.

– Uhapšeni radnik S. P. je od 28. decembra 2020. godine došao kod nas u Dom zdravlja Raška i to kao zaposleni na projektu koji imamo između optine Raška i naše ustanove. Naime, taj projekat se zove “Podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Raška 2 faza” – rekao je direktor ove ustanove i objasnio da opština finansira ovaj projekat jer oni kao Dom zdravlja nemaju dovoljno sredstava, pa im preko tog projekta dolaze ljude koji su im preko potrebni u boljem radu.

– Radnik S. P. je kod nas kao vozač Hitne pomoći radio na ugovor i to na određeno vreme. Ono što bi mogao da dodam da mi kao ustanova nikada nismo imali problema s njim jer je svoje zadatke izvršavao na vreme i bio je ljubazan i pomagao je pacijentima. Takođe, smatram da državni organi treba da kazne svakoga ko je počinio neko krivično delo bez obzira na kojoj je funkciji ili radnom mestu. Mi stojimo policiji i tužilaštvu na raspolaganju za sve informacije koje bi pomogle istrazi.

Kako je dalje naveo naš sagovornik, uhapšeni radnik S. P. je tokom jučerašnjeg dana bio na poslu.

– S. P. je juče sa nalogom otišao za Beograd gde je trebalo da doveze pacijenta i stigao je pred Dom zdravlja oko 18 sati. Sanitet je i dalje na parkingu u krugu ustanove bio u 19 sati, prema rečima šefa voznog parka – kaže direktor Galjak i dodaje:

– S. P. je pozvao šefa voznog parka u 19.09 sati kako bi mu saopštio da treba da vozi pacijenta za Beograd i da za to poseduje nalog. Nakon toga, on je opet pozvao nadređenog šefa u 20.52 sata i rekao mu da će sa njim poći i rođak, tačnije pratnja tog pacijanta kog je trebalo da transportuje za Rašku. Od tada se uhapšeni radnik nije javljao.

Naš sagovornik navodi da će istraga utvrditi da li je vozač Hitne pomoći Raška bio s nekim u vozilu, kada i kako je stavljena droga u sanitet.

– Ono što bi napomenuo jeste i to da vozači saniteta duže to vozilo i oni brinu o njemu, naime, oni podnose izveštaje koliko kilometara su prošli, koliko goriva je potrošeno i svako je zadužen za svoje vozilo – rekao je direktor Doma zdravlja Raška.

Pa da podsetimo, policijaci iz Novog Pazara navodno su dobili dojavu da se u sanitetu nalazi droga, pa su organizovali akciju i vozilo je presretnuto na putu. Dojava se ispostavila kao tačna pa je vozač Hitne pomoći preveden, a kola Hitne pomoći policijaci su odvezli do stanice u Pazaru.

(Kurir.rs – B. T.)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.