Imamović: Neću izaći na izbore, formiranje nove političke opcije poslije izbora

0
644

Bivši član Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović poručio je danas da “ni na koji način neće učestvovati na predstojećim izborima najavljenim za decembar”.

Imamović, koji je iz SDA Sandžaka istupio pre nekoliko dana, najavio je da će u formiranje nove političke opcije krenuti odmah nakon izbora.

“Svestan sam da je ova odluka protivna interesima moje političke karijere, ali bolje da nanesem štetu jednoj političkoj karijeri nego da se pridružim ovom kolektivnom obesmišljavanju političkog pluralizma i unesem dodatnu zabunu čitavom narodu i našoj političkoj sceni. Stvaraju se neprirodni savezi, neprincipijelne koalicije i ja ne želim da doprinesem opštoj konfuziji birača”, rekao je Imamović.

Istakao je da su ankete i razgovori sa građanima pokazali da postoji potreba za novom, modernom, slobodnom i autentičnom političkom opcijom koju on želi da gradi, a koja neće biti zavisna od bilo koga.

Svoju novu političku opciju vidi kao “manjinsku bošnjačku partiju sa jasnim regionalnim, sandžačkim predznakom”.

Više puta je ponovio da su političkoj sceni potrebna nova, sveža lica kojima će on, svojim iskustvom, pomoći da zajedno izgrade novu i savremenu političku viziju.

Dodao je i da su razgovarali i sa “mnogim ljudima koji su unutar ili izvan politike”, a kao prihvatljive sagovornike vidi one “koji su u političkim sistemima prepoznati kao konstruktivni i korektivni faktor sa kojima dele iste vrednosti”.

O razlozima istupanja iz SDA Sandžaka nije želeo da govori, navodeći da je sa liderom te partije Sulejmanom Ugljaninom imao “civilizovan, korektan i otvoren razgovor”.

(Radiostoplus)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.