Gradska uprava od utorka radi punim kapacitetom

0
12

Poštujući preporuke Vlade Rpeublike Srbije Gradska uprava za izvorne I poverene poslove od utorka radi punim kapacitetom . Načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić ocenio je da su jedinice lokalne samouprave uspele da odgovore svim zahtevima građana i tokom vanrednog stanja

Gradska uprava za izvorne i poverene poslove Grada Novog Pazara će od utorka, 12. maja 2020. godine raditi punim kapacitetom, poštujući preporuke Vlade Republike Srbije o preduzimanju mera zaštite zaposlenih i građana. Načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić kaže da će i Uslužni centar biti otvoren za građane.

“Imajući u vidu da je ponedeljak, zbog obeležavanja Dana bošnjačke nacionalne zasatave neradni dan, od utorka će sve službe, uz mere higijensko tehničke zaštite, raditi po uobičajeno. Pozivam građane na razumevanje jer će u početku sigurno biti formoranja redova. Smatram da ćemo uz podršku građana i sada, nakon ukidanja vanrednog stanja, kvalitetno i blagovremeno odgovoriti zahtevima”, kazao je načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić,

“I ne samo Uslužni centar. Radiće, kroz kontakt sa stankama i Odeljenje za društvene delatnosti, lokalna poreska administracija, odnosno Gradska uprava za naplatu javnih prihoda. Uz upotrebu maski i rukavica, građani će moći da ostvare svoja prava u zakonom predviđenom roku”, kazao je Divanefendić.

Za pedeset dana vanrednog stanja u Srbiji, Gradska uprava je, poštujući neophodni minimum rada, uspela da odgovori zahtevima građana. O svim promenama vazano za način rada Uprave javnost je blagvremeno obaveštavna. O obustavljanju rada sa strankama odluku je donela Vlada Republike Srbije.

“Sve naredbe republičkog i lokalnog novoa donete za vreme vanrednog stanja su sprovedene. Redukovan način rada tokom tih pedeset dana naišao je na razumevanje građana. Koristili su makimalno usluge elektronske pisarnice i Call centra, objedinjene procedure. Poslovi nisu trpeli. Imali smo preko dve stotine zahteva za izdavanje dozvola za kretanje, ali smo uspeli da obavimo sve pred nas postavljene zadatke”, kazao je načelnik GU Džemil Divanefendić.

RTVNP


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.