Građani Tutina od danas zaduženiji za 30 miliona dinara

3
96

Na 29. održanoj sjednici skupštine opštine Tutin našlo se 15 tačaka Dnevnog reda o kojima su odbornici raspravljali. Svoje prisustvo i legitimitet skupštini nisu dali odbornici SPP-a koji navode da je skupštinsko zasijedanje zakonski diskutabilno.

Ukazali i na trenutno stanje u opštini, sa posebnim osvrtom na dugovanja i rasprodaju imovine.

„Mi smo se okupili ovdje sa jasnom namjerom i bez ikakvih zadrški da kažemo da ova vlast prosto mora da ode. Danas organiziraju skupštinu, danas bi htjeli da nešto uvode u legalne tokove, danas hoće da ono što su rasprodali, legalizuju, danas hoće da se obrate građanima a gdje su ti građani osim kod nas. Moji savjetnici, moja podrška, oni ljudi koji mogu da utiču na mene su građani ove opštine, oni su danas sa mnom ovdje. Oni nisu za to da se ovo sve što se radilo legalizuje, zbog toga sam ovdje da jasno kažem da mi nikada nećemo pristati na ono što oni rade. Jasno je meni da je njima ovo poslednja skupština i da bi oni htjeli da je održe, ako ništa drugp barem da zapišu kada su zadnji put bili većina ali ni ovo poslednji put ne može ovako. Ne možete da krijete završni račun, ne možete da isplaćujete ljudima za telefone preko 60 ili 50 hiljada dinara, ne možete da otimate imovinu građanima Tutina, niste u stanju jedan obruč i jedan koš da napravite za omladinu a vi hoćete skupštine na kojima ćete da prikrijete sve što ste radili. Dok jedan od nas postoji, vama mira nema i neće moći da rade ono što rade.“, istakao Zaim Redžepović.

„Opština Tutin ima jako velike probleme u dijelu zaduženosti, dužna je bankama blizu 3 miliona eura, poveriocima je dužna preko milion ipo eura, da godišnje plaća za kamate preko 70 hiljada eura, da su stavili fiktivne cifre oko 6 miliona i 700 hiljada eura da će da naplate od šrodaje zemljišta, ne znam od koga kad su sve prodali, da je javno preduzeće za direkciju i urbanizam dužno 789 hiljada eura, postavlja se pitanje ko je zadužio tu firmu, pravi se trg koji košta oko milion eura, ne znam zbog čega kad nemamo vodu, struju, kanalizaciju, puteve i sve ostalo.“, naglasio Mersudin Kurtanović.

Šef odborničke grupe SDP-a, Fazila Ferizović, tražila je da se 13. tačka dnevnog reda, Razmatranje i usvajanje prijedloga rješenja o otuđenju građevinskog zemljišta odloži za sledeće skupštinsko zasijedanje, iako su odbornici SDP-a svojim prisustvom omogućili kvorum i novo zaduženje opštine Tutin.

„Zato što mislimo da ta otuđenja mogu da sačekaju i da danas nije trebalo da se odlučuje o tome, također smo bili i protiv tačke imenovanja direktora za JKP „Ribariće“, naše mišljenje je da tako bitne odluke ne treba da se donose na samoj skupštini i da ta dodatna tačka nije trebala da se nađe na dnevnom redu.“, kazala Fazila Ferizović.

Predjednik opštine Tutin, Kenan Hot demantovao medijske natpise da se opština ne može dodatno zadužiti, ponosno pokazao rješenje u kojem je omogućeno zaduživanje u visini od 5% prihoda iz 2019. godine što iznosi 30 miliona dinara.

„Mi smo poslali zahtjev za zaduženje u visini od 30 miliona dinara za tekuću budžetsku rezervu i evo ga odgovor od Ministarstva finansija koje kaže da možemo da se zadužimo u tom iznosu i da on ne prelazi ovih 5% zakonskog maksimuma, to je ono što treba da znamo i što trebaju da znaju građani opštine i šire.“, istakao Kenan Hot.

Sve tačke dnevnog reda su usvojene.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO -SANA 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. Sada su maske totalno pale.SDP je pokazala svoje pravo lice i da je saučesnik u svim prljavim radnjama u nasem gradu.Dali su im kvorum da imaju pokrice za svoje lopovluke a 2 dana prije,Rasim im je rekao da to ni slučajno ne rade i da je to kriminalan čin.U međuvremenu,istrgovali su medu sobom i Hasanovic je zvao da se obavezno da kvorum.Puna su im usta borbe protiv kriminala a taj isti kriminal štite i pomažu.Pravo licemerje,nema šta.Sada je drzava na potezu,more je dokaza.

    3

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.