Građani Novog Pazara zaduženi za novih 300 miliona dinara

0
117

Nakon višečasovnog zasedanja odbornici vladajuće većine u Novom Pazaru usvojili su prvi rebalans budžeta za ovu godinu, koji iznosi nešto viši od četiri milijarde dinara, dok je planirani deficit 320 miliona dinara.

Usvojeno je i novo planirano kreditno zaduženje u iznosu od 300 miliona dinara, koje će, kako je rečeno, biti iskorišćeno za eksproprijaciju zemljišta duž reka Raška, Jošanica i Trnavica.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je glavni razlog za rebalans budžeta upravo podizanje ovog kredita.

„Vrednost kredita je oko 2,5 miliona evra, a vrednost korićenja je 25 miliona evra i to je najveći projekat korićenje koji se ove godine radi u zemlji. Planiranje korićenja ovih reka počelo je još pre pandemije korona virusa, 2019. godine“, rekao je Biševac.

Opozicioni odbornici su oštro kritikovali rebalans budžeta i novo kreditno zaduženje grada, nazivajući to „neodgovornim radom i nenamenskim trošenjem novca“.

Oni tvde da je Grad „na ivici finansijskog kolapsa i pred bankrotom, te da zaposlenima u gradskim preduzećima kasne plate“.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.