Građani MZ Crljenica: Blokiraćemo put Pljevlja-Prijepolje ako se ne omogući normalno odvijanje saobraćaja

0
51

Makadamski put dočekuje turiste, Foto: Darko Gačević

Građani Mjesne zajednice (MZ) Crljenica blokiraće put Pljevlja-Prijepolje ako, firma koja radi rekonstrukciju puta do granice sa Srbijom ne omogući normalno odvijanje saobraćaja tom dionicom puta.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Darko Gačević, kroz koju većinom prolazi put prema graničnom prelazu Ranče, kaže da se saobraćaj odvija otežano jer je sa većeg dijela puta od oko 13 kilometara skinut asfalt.

“Zbog skinutog sloja asfalta, na gotovo čitavoj dionici puta, semaforske signalizacije i drugih zastoja, lokalno stanovništvo u mnogome trpi posljedice. Tampon ispod skinutog asfaltnog zastora nije poravnan, već su napravljeni “talasi”, maksimalna brzina kojom se može saobraćati je 20 kilometara na sat,, zbog čega mnogi oštećuju svoja motorna vozila. Takođe, prašina koja se stvara u mnogome otežava normalne uslove saobraćaja”, kazao je Gačević.

Mještani traže da se u najkraćem mogućem roku izvrši ravnanje tampona ispod skinutog asfaltnog zastora i omoguće normalni uslovi saobraćaja.

Ako se to ne desi, ističe Gačević mještani će blokirati radove dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Crljenica kaže da je iz Uprave za saobraćaj dobio uvjeravanja da će u skorije vrijeme poravnati dio puta sa kojeg je skinut asfalt.

“U razgovoru sa njima informisan sam da će put u poptunosti biti završen do kraja godine, iako je taj posao trebao biti završen do 18. avgusta”, rekao je Gačević.

Put Pljevlja-Prijepolje, posljednjih godina sve više koristi veliki broj turista koj putuju na odmor na Žabljak i Crnogorsko primorje.

Trenutno se saobraćaj odvija makadamskim putem koji nije poravnan, a na pojedinim mjestima saobraćaj se odvija jednom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila.

“Umjesto što se pristupilo kompletnoj rekonstrukciji odnosno radovima na cijeloj dužini puta mogao se raditi dio po dio na kraćim dionicama od po nekoliko kilometara, čime bi se olakšao saobraćaj. Zbog skinutog sloja asfalta, na gotovo čitavoj dionici puta, semaforske signalizacije i drugih zastoja, turisti, putnici prema Srbiji i lokalno stanovništvo u mnogome trpi posledice. Tampon ispod skinutog asfaltnog zastora nije poravnjan, već su napravljeni “talasi”, maksimalna brzina kojom se može saobraćati je do 20 kilometara na čas, a zbog neravnina mnogi oštećuju svoja motorna vozila”, kazao je Gačević.

Rekonstrukcija 13 kilometara puta Pljevlja – Mihajlovica do granice sa Srbijom, poleča je 18. avgusta prošle godine.

Vrijednost radova je 8,2 miliona eura, a cio posao se finansira iz kredita Evropske investicione banke.

Radovi obuhvataju, između ostalog, izgradnju treće trake na određenim dionicama, korekcije trase i profila za poboljšanje brzine, radijusa okretanja, zaustavljanja i daljine vidljivosti priključaka, rehabilitaciju ili rekonstrukciju mosta, izgradnju novih i rekonstrukciju oštećenih propusta, kao i potpornih i obložnih zidova, novih drenaža i ispusta, rehabilitaciju kosina, zamjenu oštećenih slojeva asfalta, postavljanje ili obnavljanje saobraćajne signalizacije i opreme.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.