Gegić pregovarao sa SDA, pa demantovao, a onda su objavljene slike sa sastanka

0
1628

Grupa građana “Tutin na prvom mjestu”, koju predvodi Bajro Gegić, izdala je danas saopćenje u kojem negiraju bilo kakve pregovore s SDA Sandžaka, međutim, informacije koje su procurile sa sinoć održanog sastanka između Bajra Gegića i Selme Kučević u restoranu “Hilton” u Tutinu govore suprotno.

Fotografija snimljena sinoć u restoranu “Hilton” pokazuje Gegića i Kučević na sastanku koji je trajao do kasnih noćnih sati, što govori o intenzivnim pregovorima oko zajedničkog političkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima.

Gegić pokušava prikriti da je uopšte bilo razgovora, koji su do sada vođeni na temu prekomoponovanja vlasti, ali se sada zbog najavljenog raspisivanja izbora 2. juna prešlo na pregovore o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima, pišu Sandžačke.

Razgovorima koji su vođeni sinoć u restoranu u Tutinu, pored Gegića, ispred grupe građana prisustvovao je Nihat Gusinac, akuelni načelnik Odjeljenja za finansije opštine Tutin, a sa strane SDA Sandžaka predsjednica Selma Kučević i Ahmo Selmanović, funkcioner te stranke sa Donje Pešteri.

Prema informacijama koje su procurile sa sinošnjeg sastanka, Gegić je insistirao na tome da bude prvi na zajedničkoj izbornoj listi, te da svaki drugi kandidat za odbornika bude iz njegove grupe građana. Kako saznajemo, također je tražio da u slučaju preuzimanja vlasti Sulejman Ugljanin i njegov sestrić Esad Salihović, direktor SDA, budu isključeni iz budućih odlučivanja u Tutinu. Gegić je tražio i da se zaustavi praksa izdvajanja novčanih sredstava iz budžeta opštine Tutin za potrebe stranačke centrale SDA u Novom Pazaru, što je bila praksa u prošlosti.

Bajro Gegić i Selma Kučević tokom prregovora u restoranu “Hilton” u Tutinu

Međutim, kako nezvanično saznaju Sandžačke iz izvora upućenih u pregovore, zbog ogromnog apetita u zahtjevima Gegića, Selma Kučević nije odgovorila na njegove prijedloge, već je zatražila da ih stavi na papir i dostavi joj, što sugerira da su pregovori u toku, ali da su pitanja oko usaglašavanja još uvijek otvorena.

Pregovori u ovom formatu, odnosno o zajedničkom nastupu na izborima, su novi jer su oni prethodni, vođeni mjesecima unazad, propali nakon što je najavljeno raspisvanje izbora za 2. jun, pa je postalo besmisleno formiranje nove skupštinske većine, zbog raspuštanja lokalnih parlamenata.

Izvor: Sandzacke.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.