Gašić sa Biševcem – Nismo očekivali ovoliko vode, da li osjećaju odgovornost oni koji bespravno prave mostove i bacaju smeće

3
1634

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je večeras u Novom Pazaru da trenutno šest spasilačkih specijalističkih timova tragaju za dve osobe iz ovog grada koje je odnela rečna bujica.

On je tokom obilaska poplavljenih naselja u ovom gradu, sa direktorom Srbijavoda Goranom Puzovićem, novinarima rekao da za sve što se dešava “moramo zajedno snositi odgovornost, a ne samo pojedinci“.

“U protekla 24 sata na ovom području je bilo daleko više padavina od najavljenih, zato i imamo ovoliku količinu vode. Na sreću ovog dela Novog Pazara reka Raška je sada u koritu, međutim danas je sa tih manjih bujičnih vodotokova stigla je ogromna količina vode“, rekao je Gašić.

Na pitanje portala Free media zašto se ranije nije reagovalo, jer se danima znalo da će biti kiše i zašto vreće sa peskom nisu još tada postavljene, on je ponovio da se nije očekivala tolika količina vode.

“Pa gospođo, znate i sami da ih postavljamo, a da nemamo količinu vode u tom trenutku, već samo najavu da će doći i to smo imali najavu da će doći daleko manja količina vode nego što se stvarno sručila na Novi Pazar, Priboj, Prijepolje i Sjenicu. Vi znate da mi u Tutinu imamo objekte bespravne gradnje koji su sagrađeni preko reka, a vi me pitate za odgovornost, a neko je to dozvolio u određenom trenutku da se to sagradi”, rekao je Gašić.

Ministar tvrdi da su pripadnici Sektora za vanredne situacije od 16. januara na terenu u svim opštinama koje su proglasile danas i juče vanrednu situaciju, te da su  razgovarali sa svim lokalnim samoupravama, građanima, obišli svako domaćinstvo za koje su smatrali da može da bude ugroženo i upozorili ih.

“Naravno da osećamo odgovornost, zato smo od tada na terenu. Za razliku od prošlog puta sada smo pripremili dovoljne količine vreća, dovoljno peska i projekte koji su trebali da budu sprovedeni. To je proces koji u narednom periodu mora da se nastavi”, rekao je Gašić.

On je pitao da li odgovornost osećaju svi oni koji bespravno prave mostove, prepreke, bacaju smeće u reke i vodotokove širom Srbije.

“Ovo nije samo slučaj u Novom Pazaru, Priboju, Prijepolju ili Brusu, već širom Srbije. To nam pravi ogromne probleme, jer mi smo danas imali više mašina na čišćenju tih nanosa koji su bili ispod mostova, nego što smo mogli da radimo i da podižemo bedeme tamo gde su nam bili potrebni”, rekao je Gašić.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

 1. Kakvo lupanje o odgovornosti. Pa postojil zakon o izgradnji u pojasu vodoprivrednog zemljišta.
  I gde su statistički podaci o kritičnom nivou reke i u skladu toga treba zgraditi plan preventivne zaštite.
  Prilikom poplave se vidi preventivni nerad. Sektora za vanredne situacije.
  Zato sledi davanje ostavke ministra. I krivična odgovornost njegovih saradnika i gradonačelnika opština i inspekciskih službi za izgradnju.
  Koliko košta angažovanje sektora za vanredne situacije za svaku kišu.
  Koja odbrana ministra neko je nekad dao odluku o ozgradnji objekta iznad reke koji na neki način uzrokuje poplavu u Tutinu.
  Čudno kako ministar i ostali neznaju da postoje rušljivi ugovori a i analogno tome rušljive odluke koje su po zakonu. I dok ministar i ostali pričaju vrwme ističe a vreme za opšti rok zastarelosti je deset godina.
  Još će građani platiti prekršiocu tj. Finansijeru. zbog korupcije koju ministar istiće a koju konstatuje svojoj izjavi. O ovom stanju u kojem je treba ministar da se ozbiljno pozabavi jer poplava pokazuje i veliku količinu korupcije koja je kao reka koja buja usled nerada upravo policije.

 2. Nino pahce jedno dje su pare iz budzeta psu? Koliko si dao Regionalnoj i koliko za plate onih robova sto ih kupujete pahce? Koliko je uzeo tvoj ugledni privrednik Prenca psu jedan?

 3. Da li osecaju odgovornost oni koji raspodeljuju nasa sredstva kroz opstinski budzet. 10 miliona eura za plate i milioni eura za 15 godina za stranacku Regionalnu televiziju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.