EKOLOŠKA AKCIJA SPP-a – Očišćen vidikovac na Sokolici i dio obale rijeke Lim u Brodarevu

1
16

Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja u Prijepolju obilježio je dan ekologa Srbije akcijom čišćenja na dva mjesta, Vidikovcu na Sokolici u Prijepolju i obalu rijeke Lim u Brodarevu.

IZ SPP-a poručuju da je ovo prilika da se probudi svijest o zaštiti i unapređenju stanja životnog ambijenta.

 „Mogu vam reći da građani Prijepolja imaju visoku svijest, naročito kada su u pitanju ovakve akcije. Mi smo u predhodnom periodu znali i po tri puta da budemo najaktivniji u Srbiji. Međutim, da bi riješili ekološke probleme a koji su veoma veliki, mi moramo da se bavimo unapređenjem ekološke politike, na taj način tako što ćemo uključivati mlade, sposobne, ljude koji znaju, koji su dokazani na lokalu ali tako i na parlamentu. Zato molim građane da glasaju za bolji kvalitet života, glasajući 21.juna za listu Akademik Muamer Zukorlić , na lokalu pod brojem 1 a na parlamentu pod brojem 9“, poručio je Mekić Mersid, predsjednik Odbora za ekologiju SPP.

Mladi Stranke Pravde i pomirenja ovom akcijom su želeli da pokažu da brinu o svom okruženju, poručili da je ovo primjer da se kroz druženje može doprinjeti zaštiti životne sredine.

 „Usled nepovoljnih epidemioloških situacija, organizovali smo akciju čišćenja na mjestu Vidikovac, na Sololici. To je turističko mjesto koje Prijepoljci vole da posjećuju. Nažalost, neki su nemarni pa iza sebe ostavljaju odpad. Danas smo riješili da očistimo ovo mjesto, kako bi u narednom periodu u prelijepom pogledu i ambijentu, provodili naše slobodno vrijeme. U planu nam je još mnogo lokacija da obiđemo i očistimo“, dodala  je Dina Kukuljac, omladinac SPP-a.

Iz Brodareva poručuju da moramo paziti prirodu koja nas okružuje. Potrebno je samo malo volje i malo rada.

„Ne možemo, nažalost, svo smeće očistiti ali možemo pokazati na primjeru da vrlo malim koracima mogu da se postignu veliki koraci. Ovo će biti sigurno primjer nekim drugim sredinama da koliko je moguće vode računa o životnoj sredini. Posebno je to važno što je sada mjesec Ramazan i Muhammed s.a.w.a., je začetnik ekologije, zaštite životne sredine, i da se potrudimo da uradimo neko humano djelo“, ističe Amel Kurbegović, član odbora SPP-a za ekologiju.

Ovakvu akciju treba uvjek podržati posebno što ovakve akcije ljude zbližavaju ali i bude ekološku svijest, dodao je biolog iz Brodareva.

„Ovdje smo se okupili danas da probudimo ekološku svijest kod svih građana. Nije nam prvi put. Kao biolog, zalažem se za davanje maksimalne podrške svakoj ekološkoj akciji, za srećniji i zdraviji život svih nas. Stranka Pravde i Pomirenja je uvjek tu, rado se odaziva i podržava svaku akciju i ovim putem bih se zahvalio svih predstavnicima Stranke Pravde i Pomirenja, koji su doprinjeli da danas zabilježimo okom kamere jednu u nizu od akcija koje imamo“, završava Denis Alomerović, profesor biologije.

Iz Stranka pravde i pomirenja poručili da će u narednom periodu biti organizirane brojne aktivnosti koje će za cilj imati da Prijepolje učine boljim.

SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Skoro sve žene u podžame…nek ih neko obavijesti da se u gaće tj helanke ne izlazi vani, za obrazitu ženu muslimanku je to poniženje…da Allah popravi stanje amiiin

    1

    1

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.