Dvije godine od ubistva Hamidovića – Suđenje još nije počelo

0
557

Navršile su se dvije godine od ubistva novinara i humaniste Edina Hamidovića iz Sjenice. Hamidovića je 6. avgusta 2021. godine pred ženom i djecom ubio Emrah Latović.

Ubici će se suditi u odsustvu

Pripremno ročište pred Višim sudom u Novom Pazaru na suđenju Emrahu Latoviću iz Sjenice više puta je odlagano. Iako je odlučeno da se ubici sudi u odsustvu, postupak još nije otpočeo. Novo suđenje je zakazano za 18. septembar.

Optužnicom se Latović tereti za teško ubistvo, za šta je kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora.  Do danas Latović nije uhapšen, a zbog pomaganja u bjekstvu pred sudom će se naći Denis Mujović i Ranko Đurović.

Ko je bio Edin Hamidović

Edin Hamidović je bio pripadnik sandžačke dijaspore koji je zbog svoje velike ljubavi prema rodnoj Sjenici iznajmljivao smještaj i u njoj provodio ljetnje dane.

Bio je veliki humanitarac i punih deset godina je organizirao sakupljanje pomoći za siromašne i za projekte od značaja za opštinu Sjenica.

U historiju Sandžaka se upisao kao neustrašiv čovjek, koji se nije dao uplašiti pred sjeničkim kriminalcima koji decenijama uništavaju taj kraj.

Upucan je nakon što je išao u šetnju sa porodicom, pod abdestom, nakon obavljenog jacija namaza u centru Sjenice.

Bio je oženjen i otac sedmoro djece.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.