Dr. Pramenković predstavila program liste “Jedinstveno za slobodno vijeće”

0
496

 

Tribina liste “Jedinstveno za slobodno vijeċe” počela je ulaskom predsjednika SPP Usame Zukorlića i dr. Misale Pramenkoviċ s novim članovima te minutom šutnje i učenjem fatihe u znak sjeĉanja na rahmetli muftiju Muamera Zukorliċa. Govoreno je o programu Liste za izbore za BNV 13. novembra.

Lista izlazi s jasnim i konkretnim programom prvenstveno u četiri oblasti BNV.

Izuzetno je važno imati precizne projekte u tim oblastima, istakla je nosilac liste dr. Pramenković predstavljajući program u temeljnim identitetskim oblastima kulture, obrazovanja, jezika, službene upotrebe jezika i pisma, informiranja.

– Molim vas da zajednički podržimo ovaj program, a retrospektiva kroz obraćanje dr. Fehratovića trebala je da nas podsjeti na sve ono što treba prekinuti. Najveća i najznačajnija uloga je da ono što predstavlja bošnjačko jedinstvo u praksi vidimo. Svjedočimo da su brojne kampanje realizovane na bošnjackom jedinstvu i to je jedna isprazna priča koja se pokušava partijski održati, ističe naglašavajući da je kroz BNV malo urađeno, a procesi nikad nisu do kraja dovedeni, kaže dr. Pramenković podsjeċajuċi na primjer OŠ Avdo Medjedović koja je onog trenutka kad u njoj više nije bilo određenog stranačkog SDA kadra prestala biti od nacionalnog značaja.

Memorijalni centar Hadžet nas asocira na bol, ali ne želimo da neko kroz fiktivnu organizaciju uzima novac iz budžeta. Mi imamo Pohod na Hadžet, ali nam se niko nije iz BNV pridružio, kaže i podsjeća i na manifestaciju Sandžačkih igara.

– Nikada se BNV nije udostojio da okupi sandzačku elitu već se išlo partijskom linijom, diskriminacijom i zloupotrebom. Našu smo borbu počeli 2010. koja se kasnije prelila i na političko polje. Kada ova lista uzme BNV ono neće biti samo jedne političke partije već svih Bošnjaka, koje će prepoznati kuda naš nacionalni diskurs treba da se kreće.

Pita, da li neko ko je udario na IZ zaslužuje da nastavlja spletkariti.

– Još energičnije i snažnije ovu borbu treba dovesti do kraja. Jedan potez je dovoljan da zaokružimo pravu ili krivu stranu. Posljedice ćemo potom svi osjećati. Oslobađanje BNV i bošnjačkog naroda nastupit će kad mi preuzmemo vođenje i sve drugo su isprazne priče u koje se nesmijemo pouzdati, poručila je.

U Novom Pazaru tribina liste JEDINSTVENO ZA SLOBODNO VIJEĆE

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.