Dr. Plojović – Krivotvorili su mi navode iz autorskog teksta – Žele me predstaviti nepriajteljem Turske i turskog naroda

0
233

Zbog krivotvorenja autorskog teksta, dr. Rešad ef. Plojović, rukovodilac VPS Mešihata, uputio je zahtjev za ispravku – objavljivanje izvornog teksta sa izvornim naslovom, web portalu Sandzacke.rs i njenom uredniku Nedžadu Samilagiću.

Naime, na web portalu sandzacke.rs, 08.05.2021. godine preuzet je i objaviljen tekst dr. Plojovića, na linku: http://sandzacke.rs/stav/resad-ef-plojovic-braco-turci-trujete-nasu-omladinu-pogubnim-idejama/, a koji je prethodno tog dana objavljen na portalu sandzakpres.net, pod naslovom „Braćo, gdje ste bili kad ste najviše trebali“. Tekst je, ističe dr. Plojović u reagiranju, svjesno i tendenciozno, planski i zlonamjerno od strane uredništva sandzacke.rs naslovjen, kako stoji u linku, želeći na taj način skrenuti priču sa stvarnog problema zbog kojeg je tekst napisan u potpuno drugom i drugačijem pravcu, sa namjernom kompromitacije i predstavljanja njega kao neprijatelja Turske i predsjednika Erdogana, te napada na čast i dostojanastvo, kao što inače čine kada im zafali argumenata, podvlači dr. Plojović.

S tim u vezi, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima dr. Plojović je zahtijevao od portala sandzacke.rs da isprave krivotvorenje njegovih riječi u naslovu teksta na spomenutom linku, te poručio da će u suprotnom, protiv svih koji su na isti i sličan način krivotvorili navode njegova autorskog teksta i zlonamjerno ga tumačili, pokrenuti postupak pred nadležnim sudskim organom u cilju utvrđivanja njihove krivične odgovornosti.

Sandzacke.rs ispravile naslov

Ubrzo nakon zahtjeva za ispravak, putem e-maila, dr. Plojoviću se javio urednik Nedžad Smailagić koji je istakao da nema ništa lično protiv dr. Rešada Plojovića, te da će na njegov zahtjev, izmijeniti naslov, koji je bio povod reagiranja.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.