Dr. Mersim Ziljkić – novi predsjednik Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije

0
443

SKUPŠTINA BANA: U subotu, 18. juna 2022. godine, održana je izvještaja i izborna Skupština Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA).

Nakon uvodnog izlaganja i predstavljanja četverogodišnjeg rada sekretara Nevzada Kurtagića; financijski izvještaj za 2020/21. godinu predstavio je predsjednik Muharem Purišić. Dok je rad i projekte BANA u toku 2020/21. predstavio dr. Mersim Ziljkić.

Pored teškog perioda u cijelom svijetu prouzrokovan virusom korone, iz iznesenih izvještaja koji su prikazani i usvojeni od strane prisutnih delegata, moglo se uvidjeti da su članovi Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije kroz protekli rad dali značajan doprinos u jačanju bošnjačkog nacionalnog i kulturnog bića u Bosni, Sandžaku i dijaspori, uključujući akcije za pomoć socijalno ugroženim porodicama, studentima, štampanje knjiga itd.

U izbornom ciklusu predloženi su kandidati za Upravni odbor, nakon čega je tajnim glasanjem uslijedio izbor članova Izvršnog odbora, odnosno rukovodećih pozicija u BANA.

Za predsjednika je izabran dr. Mersim Ziljkić, na poziciju potpredsjednika Fadil Feratović, sekretara Nevzad Kurtagić, portaprol Senad Kočan, a za blagajnika Mensur Purišić.

Svim izabranim članovima Izvršnog i Upravnog odbora BANA želimo uspjeh u budućem radu.

PROMOCIJA ROMANA “VJETROVI PROKLETIJA”: Na kraju večeri priređena je promocija romana „Vjetrovi Prokletija“ autora Avde Metjahića, koju su predstavili dr. Mersim Ziljkić, glavni urednik Bosnjaci.Net Esad Krcić i autor.

Akademik Ferid Muhić je recezent romana „Vjetrovi Prokletija“, koji je štampan u izdavaštvu BANA, suizdavaštvu Bosnjaci.Net i E-Kelimeh, za izdavača Malik Nurović i Esad Krcić, dok je Šemso Agović lektor i korektor.

Dogovoreno je da će u septembru biti podržane promocije u New Yorku i Albanyu.

ZAHVALNOST Skupština BANA i promocija Metjahićevog romana su održani u prelijepom ambijentu Centra bošnjačko-američke zajednice u Elmwood Park (NJ). Upućujemo iskrenu zahvalnost Senadu, Fadilu, Enisu, Šekiju i Nevzadu na domaćinskom dočeku i večeri koju su priredili.

Detaljniji izvještaj objavit će IO BANA.

Izvor: Bosnjaci.net
Dio prisutnih nakon promocije romana „Vjetrovi Prokletija“

VRH


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.