Direktori škola u Sjenici pristupili SPP-u: Čast je biti dio ove ekipe

1
662

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić upriličio je svečani prijem za više od 80 novih članova SPP-a sa područja opštine Sjenica.

Tokom ovog nesvakidašnjeg susreta, akademik Zukorlić je istakao da je ovo jedan od najkvalitetnijih masovnih talasa učlanjenja u SPP koga čine uglavnom visokoobrazovani profili i osobe sa važnim društvenim uticajem, posebno u sektoru obrazovanja i privrede.

Među novim članovima su i troje direktora škola u Sjenici kao i nekoliko nosioca privrednog života ove opštine.

„Za mene je politika uvijek bila oblik drušvenog korisnog rada. Moj profesionalni rad također često, društveno koristan rad je ustvari i ljudi koji me poznaju dobro znaju o čemu govorim. Moji životni principi i politički principi su borba protiv korupcije i borba protiv nepotizma, borba protiv kriminala, uređenje društva, odgovornost u radu i društvenom djelovanju. Sve je to nemoguće bez jedne jake i zdrave političke stranke kakva je Stranka pravde i pomirenja. Stranka pravde i pomirenja je pokazala u praksi u prethodnom periodu da se bori za ove principe. Tako da sam ja zadovoljan i prosto mi je čast da budem dio ove ekipe koja će raditi na realizaciji ovih principa“, kazao je direktor tehničko-poljoprivredne škole u Sjenici, Alen Tahirović.

„Ja sam osjetila da treba da budem u stranci gdje nema kriminala, gdje je sloboda govora. Tako da sam se opredjelila za SPP. Uvijek sam imala lijepo mišljenje o akademiku Zukorliću zato što mislim da je izvrstan retoričar i dobar je čovjek prije svega, tako da sam bez razmišljanja danas došla ovdje“, dodala je direktorica Gimnazije u Sjenici, Suada Saračević.

„Izuzetno sam počastvovana ovim prijemom i razgovorom a negdje sam, obzirom da se bavim javnim poslom, uvijek bila u dodirnim tačkama sa politikom iako se nisam nikada javno bavila niti bila član neke stranke. Glavni motivator i uzrok mog prisustva ovdje jeste dr. Rejhan Kurtović koji je negdje glavni pokretač i glavna snaga SPP-a u Sjenici. Jedan optimističan i pozitivan pristup, pristup jednakosti gdje nema pravljenja granica. Jednim običnim narodskim rečnikom obraćanja tako da su mišljenja i stavovi stranke dostupni i razumljivi svima“, naglasila je Melita Karišik, psiholog u tehničko-poljoprivrednoj školi.

„Ovaj skup za mene je bio zaista od jednog velikog značaja. Ja sam dugogodišnji direktor u OŠ“Svetozar Marković“, ali nikada nisam bila član zvanično neke stranke, jer nikada nisam želela da se bavim politikom. Međutim, prateći rad akademika Zurkolića i njegovo istinsko, iskonsko, zalaganje u Skupštini, boreći se za pravdu i za jednakost, da otkloni sve anomalije u ovakvom društvu, a koje je i inače na ivici katastrofe. Ja sam odlučila da pristupim ovoj stranci“, završava Mejra Dacić, direktorka OŠ“Svetozar Marković“.

Tokom susreta je konstatovano da se ovim otvara nova stranica političkog i privrednog života Sjenice čime će SPP sa ovakvom kadrovskom i društvenom bazom postati konačna brana kriminalnim i korupcijskim faktorima, koji su proteklih godina opustošili Sjenicu, da ikada dođu u poziciju osvajanja vlasti.

Očekuju da će se ovakvi talasi pristupanja SPP-u desiti u Novom Pazaru i drugim sandžačkim opštinama.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Svi oni zajedno moraju da se udruze, POJACAJU OBRAZOVNE PROGRAME NA BOSANSKOM JEZIKU . Mora se izucavati ISTINA u Sandzaku .
    Sandzak, Novi Pazar, mora postati regijonalni obrazovni centar , to je prijoritet SPP broj 1
    IUNP prosiriti , ( graditi campus za smjestaj profesora i sstudente i potrebnu ifrastrukturu ( vizija je navraviti UNIVERZITETSKI CENTAR u NP, centralni regijonalni obrazovni centar )
    SPP se MORA IZBORITI na lokalnom i drzavnom nivou za otvaranje NAUCNO / TEHNOLOSKOG ISTRAZIVACKOG CENTRA u NP , Bosnjaci Sandzaka ne smiju porpustiti tehnolosku revoluciju .Samo razmisljite covid 19 krizu , ostavljeni od domacih izdajnika i dusmana da crknemo u mukama. Krize ce tek dolaziti i mi moramo imati viziju , strategiju, , obrazovane ljude da opstanemo i da nam se EGZODUS, GENOCID , SIROMASTVO & bijeda, KRIMINAL , IZDAJNIC NA VLASTI ne ponovi . Bosnjaci Sandzaka moraju biti spremni za EU , i izazove u buducnosti . Kvalitetno obrazovanje je veoma vazno , ali i patrijotizam i odgovornosti za svoju naciju, vjeru, jezik , kulturu ….

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.