Delegaciju iz Emirata u posjeti Mešihatu i institucijama

0
470

Dana 03.06.2024. godine, delegacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koju su činili predstavnici Univerziteta „Muhamed bin Zajed“ iz Abu Dabija, posjetila je Mešihat Islamske zajednice gdje ih je primio muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima. Delegaciju je predvodio rektor dr. Halifa bin Mubarek Ez-Zahiri, a sa njim je bio i prorektor dr. Kerime El-Mezrei i ostali saradnici.

U prijateljskom razgovoru bilo je govora o saradnji Mešihata sa pomenutim Univerzitetom. U prisustvu rukovodioca odgojno-obrazovnih ustanova Mešihata, delegacija iz Emirata upoznata je sa obrazovnim sistemom Islamske zajednice. Tom prilikom, rektor Univerziteta iz Abu Dabija prenio je selame naroda Emirata te izrazio svoju radost zbog ove posjete. Također, na sastanku je naglašena i tradicionalno dobra saradnja R. Srbije sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima na polju mnogih kapitalnih projekata.

Nakon toga, musafiri su sa domaćinima obišli Žensku medresu, a zatim na Fakultetu za islamske studije potpisali ugovor između FIS-a i emiratskog Univerziteta. Tim povodom muftija Dudić je istakao da je ovo veliki dan za Islamski fakultet jer je ovim činom postao dio jedne velike porodice kakva je Univerzitet „Muhamed bin Zajed“.

Delegacija iz UAE posjetila je i Internacionalni univerzitet, gdje je također potpisan ugovor između ove dvije visokoškolske institucije.

Na kraju su obišli Osnovnu školu „Muhamed bin Zajed“ na Dohoviću gdje ih je dočekao direktor Besim Adilović sa saradnicima.                           


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.