Da li će Tutin dočekati Bajram zatrpan smećem?

3
152

Našoj redakciji obratila se grupa građana Tutina, sa molbom da javnost upoznamo sa problemom sa kojim se suočavaju, ističući da je jedino moguć način pritiska na odgovorne da rade ono za šta su i plaćeni. Tekst prenosimo u cijelosti:

ŠTA SE DEŠAVA U TUTINU

Primetio sam, da se danima u gradu ne odnosi smeće, kao i to da su kontenjeri prepuni, što stvara veoma ružnu sliku grada u ovim mubarek danima, a o higijenskim aspektima problema izlišno je pričati.

Kao što većina zna, opština Tutin je usutpila taj deo komunalnih delatnosti privatnom komunalnom operateru FCC EKO d.o.o iz Lapova.

Dana 20.05.2020. g, sam kontaktirao opštinsku komunalnu inspekciju i nadležnog komunalnog inspektora.

Inspektorica je već bila upoznata sa problemom (ne)odnošenja smeća ali tom problemu nije pridavala neki značaj. Na moju opasku, šta sada da radimo, da šutiramo smeće, odgovor je bio ne, jer je smeće već bilo rastureno tako da treba da ga pokupimo.

Ovde  ću napomenuti da pomenutu inspektoricu znam i da je naš razgovor shvatila relativno neobavezno i uputila me na šefa FCC EKA, odnosno dala mi njegov broj telefona.

Nazvao sam tog šefa, izvesnog Milana, koji se ljubazno javio i tvrdio da su kontenjeri ispražnjeni i ako sam ja iste pre samo pet minuta fotografisao u očajnom i prepunom stanju.

Dalje, je potvrdio da je rejon užeg centra u planu čišćenja rezervisan za utorak. Odgovorio sam da  da smeće nije odneto  iako je bio utorak.

Dodao sam i to, da njihov postupak nije uredu i da njihove usluge izmirujemo redovno kao i to da ću se obratiti njihovoj centrali u Lapovu.

Time je i završen naš prvi razgovor.

Nedugo zatim šef je nazvao mene i dao mi broj izvesnog radnika Rizvana, sa sugestijom da je to stariji čovek i da ne laže.

E, tu nastaje zaplet.

Ja zovem Rizvana, starijeg čoveka i pitam isto pitanje: “zašto se smeće ne odnosi?”

Radnik u početku tvrdi da je sinoć pokupljeno smeće a kada sam mu rekao da nije, da ja stojim pored prepunih kontenjera, kaže e, nismo te počistili, nismo tu stranu, ona se čisti utorkom.

Pitao sam kako to, pa utorak je prošao, a smeće je tu!

Njegov odgovor je bio, pa dobro bogati pokupićemo ih u nedelju.

Čovek je prosto zaboravio da je u nedelju Bajram i da do nedelje neće moći da se prođe od smeća.

Naravno, ovo nije prvi problem sa komunalnim operaterom, prije samo mesec dana smo ih morali bukvalno moliti da nam operu ulicu u vreme pandemije i vanrednog stanja.

Žalosno je da 2020 g. mi imamo ovakve probleme. Poražavajuća je aljkavost komunalnog operatera i naše opštine kao nosioca komunalnih usluga a posebno kada se uzme u obzir da se sve to dešava uoči našeg najvećeg praznika Bajrama.

Na kraju,šaljem Vam par  slika po rečima nadležnih “očišćenih” kontenjera  na kojima se lepo vidi da to nije tako, da su isti prepuni smeća i kao takvi idealan izvor zaraze.

Nadam se, da će te nam i ovaj put izaći u susret i ovaj emai u celosti objaviti na vašem portalu.

Unapred hvala.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. A,tek pranje ulica,to je posebna priča.Svi smo svjedoci,koliko se rijetko peru.Nema prljavijih ulica na daleko.Ali po radnim nalozima za naplatu,ispada da ih peru svih 31 dan u mjesecu.Žalosno,ali istinito.

  2. Preko ove firme se isisavaju pare iz budzeta godinama.Opština im daje godišnje oko 585000eu za čišcenje a uporedo sva fizička i pravna lica,redovno placaju.Pa gde to ima,ljudi moji?Ovome lopovluku se mora stati na kraj.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.