Budžet u krizi, a za vatromete 14.000 eura

0
1640

Grad Novi Pazar izdvojiće preko 1,6 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost za organizovanje vatrometa prilikom proslava Ramazanskog i Kurban bajrama, te povodom obeležavanja Dana grada, saznaje radio Sto plus.

Posao organizovanja vatrometa poveren je beogradskoj firmi “Feniks pirotehnika” čija je ponuda od oko 1,4 miliona dinara bez, odnosno, 1,6 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost bila jedina na tenderu.

Ta kompanija organizovala je i vatromet povodom proslave Ramazanskog bajrama prošle godine, što je koštalo nešto manje od 5.000 evra.

Tenderskom dokumentacijom predviđeno je da se sa krova zgrade Gradske uprave za Ramazanski bajram (sreda, 10. april), ali i Dan grada (20. april), te Kurban bajram (16. jun) ispali po dva komada 21 različite vrste pirotehničkih sredstava.

Organizacija vatrometa dolazi u trenutku kada je budžet Novog Pazara u krizi, a takav način proslave kritikovala su pojedina udruženja građana navodeći da buka od pirotehničkih sredstava škodi osobama sa smetnjama u razvoju i životinjama.

(Radio sto plus)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.