BS predložila pa nije glasa za Rezoluciju o Srebrenici – SPP uputio poziv na zajedničko djelovanje

19
Rezultati glasanja
Rezultati glasanja o Rezoluciji o Srebrenici

Prijedlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici koji je predložila Bošnjačka stranka nije dobio podršku većine u Parlamentu Crne Gore. Situacija bi mogla biti drugačija da su predstavnici Bošnjačke stranke i DPS-a prisustvovali glasanju, jer bi sa glasovima poslanika koalicije “Crno na bijelo” imali 42 glasa, tj. većinu potrebnu za usvajanje Rezolucije.

Poslanici koalicije “Crno na bijelo” čiji je član i Stranka pravde i pomirenja, Božana Jelušić i Suada Zoronić podržali su Rezoluciju. Iz SPP-a poručili da će tako uvijek i biti, te da je Bošnjačka stranka je svjesno oborila Rezoluciju kako bi i dalje nastavila manipulisati žrtvama genocida u Srebrenici.

Poslanici Bošnjačke stranke i DPS-a nisu prisustovali sjednici na kojoj se raspravljalo o Rezoluciji o Srebrenici
Poslanici Bošnjačke stranke i DPS-a nisu prisustovali sjednici na kojoj se raspravljalo o Rezoluciji o Srebrenici

– Nakon što je njihov prijedlog rezolucije došao u skupštinsku proceduru, BS se nije udostojila čak ni da se pojavi na licu mjesta i glasa za prijedlog koji su oni sami podnijeli. Na taj način su stavili do znanja da oni ne žele da se pravno i suštinski riješi pitanje Srebrenice, već samo žele kako njima odgovara koristiti tu priču u dnevno-političke svrhe. Koliko su to iskreno ili po meni neiskreno uradili govori činjenica da ta rezolucija, i ako bi bila usvojena u skupštini Crne Gore ona ne bi zaustavila dalje negiranje genocida u Srebrenici, jer rezolucija nije nešto što bi povlačilo krivičnu odgovornost pojedinaca koji bi negirali taj strašni zločin genocida. Da je bilo iskrenosti oni su mogli sa svojim tradicionalnim koalicionim partnerima sa kojima su činili psolutnu vlast već 12 godina nešto tako i uraditi, ali su se sjetili sada toga nakon što su izgubili vlast i što žele dokazivati kako je nova skupštinska većina, ustvari, pročetnička, ili neka fašistička koja ne želi pomirenje svih naroda u Crnoj Gori, ističe Jakupi.

Jakupi je podsjetio da je Stranka pravde i pomirenja još ranije izradila Prijedlog zakona koji predviđa krivičnu odgovornost za sve koji negiraju genocid u Srebrenici. Prijedlog zakona bi se pred poslanicima mogao naći već u martu. On je pozvao Bošnjačku stranku da zajedno nastupe po ovom pitanju i da sa svojim koalicionim partnerima podrže ovaj Zakon čime bi se stavila tačka na korišćenje Srebrenice u dnevno-političke svrhe.

– Mi smo sigurni da, ako su iskreni, i ako žele da zaštite svoj narod, jer Srebrenica nije politička priča oko koje treba da se razilaze bošnjačke stranke, bez obzira kakve stavove imali po drugim pitanjima. Ako žele suštinski da riješe ovaj problem oni će podržati naš prijedlog zakona sa svojim koalicionim partnerima i glatko će biti izglasan naš prijedlog zakona i tu će se konačno u Crnoj Gori staviti tačka na ovu krupnu priču. Naše mišljenje je da, ovo što su oni uradili, u najmanju ruku vid politikanstva koji su koristili u ovoj situaciji, zapravo koristili da dobiju samo jeftine političke poene, ali čini mi se da je narod prepoznao njihovu neiskrenost i da im se to samo vratilo, zaključuje Jakupi.

Poslanički klub "Crno na bijelo"
Poslanički klub “Crno na bijelo” spremio Zakon kojim će negiranje genocida u Srebrenici biti krivično djelo

Izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

19 KOMENTARI

 1. Spp je najveca izdaja i prodaja bosnjaka na ovim prostorima! Bkz pa su se prodali i promenili ime spp svaki maloumnik moze da to vidi samo budale ne vide ! Ali sve ima svoj rok intrajanje pa i ovaj munafikluk

  1

  0
 2. Jad i bijeda od BS. Nisu oni svi skupa muftiji ni cipele da obrišu zajedno sa njihovim reisom jer još uvijek plaču za Milom. A sami su veći Srbi i Crnogorci nego DF i DPS. Jesteli čuli da ikada pomenu Sandžak nego uvijek sjever Crne Gore.

  2

  0
 3. Pa sta nije BS osvojio zakon protiv negiranje genocida Srebrenice za vreme DPS-a. BS i SDA je najveca kafirska skupina seytanska. Lopovi nevidjeni. Zivio nas Muamere. Selam

  13

  18
 4. Ma nemoj. Ko je nametnuo Fejzića naletnika za reisa nama u CG…hajde ne mlataraj. BS su odavno dokzani Allahovi neprijatelji…robovi dunjaluka i .

  7

  15
 5. Nalet vas bilo izdajnici svoga roda vas i ono 400 što vas je glasalo u Crnoj Gori.Dao sam vam jednom glas prije desetak godina u Pazaru i to mi je najžalije.Svim silama ste se borili i 2016god da dovedete četnike u Crnoj Gori tako i sada 2019 vaš šejtan bivši muftija se unovčio i dobio je podpresedničko mjesto u Beogradu za izdajstvo svoga naroda u Crnoj Gori ali neće to dugo trajat.Nalet vas bilo još jednom sa onom hijenom Kalačem iz C.G.

  20

  13
 6. Insane nije to tako kako pišu tvoje novine. Prvo na redu je bio zakon o crkvama i vjerskim zajednicama a pošto nemaju kvorum onda su NEZAKONITO izglasali zakon o crkvama. Iz protesta opozicija je napustila skupštinu. Znajući da nema opozicije ovo dvoje fol glasali

  16

  4
 7. Bošnjačka stranka je podnijela prijedlog prije protivzakonitog glasanja za izmjenu zakona o slobodi vjeroispovjesti. Sada sve nevelikosrpske i neprovelikosrpske partije bojkotuju nezakonit parlament. A vi, pošto ste se udružili sa četnicima i pomažete im u velikosrpstvu, tražite od njih da glasaju za zakon o genocidu u Srebrenici. Hoće to oni, ali nikad. Drže do sebe. A čega se vi držite i vama postaje jasno.

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.