Bošnjake će u republičkom parlamentu zastupati 3 SPP i 2 SDA poslanika

3
251

Kako će izgledati sastav Parlamenta Srbije poslije izbora već se nazire na osnovu procjena glasova, iako Republička izborna komisija još nije saopćila zvanične rezultate.

Lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” imaće 189 mandata u Parlamentu, pokazuju podaci Cesida na osnovu 93,4 odsto obrađenih uzoraka. Sa njima se slažu i podaci Ipsosa Srbija o rasporedu mandata.

Za njima slijedi lista Socijalistička partija Srbije (SPS), Јedinstvena Srbija (ЈS) – Dragan Marković Palma sa 32, a zatim Aleksandar Šapić – Pobeda za Srbiju koja će imati 12 poslaničkih mjesta.

U Parlament će ući i četiri manjinske liste, a od njih Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor osvojio je najviše – devet mjesta.

Tri poslanička mandata pripala su listi Stranke pravde i pomirenja, odnosno njenom lideru akademiku Muameru Zukorliću, Samiru Tandiru (Prijepolje) i dr. Misali Pramenković (Novi Pazar).

Kao i u prethodnom sazivu Narodne skupštine Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka imaće dva predstavnika i to Enisa Imamovića iz Novog Pazara i Mirsada Hodžića iz Sjenice.

Po prvi puta tri mjesta imaće Albanska Demokratska Alternativa – Ujedinjena dolina.

Srđan Bogosavljević iz Ipsosa rekao je da se ne očekuju više promjena u broju osvojenih mandata.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. Sandžaklije mogu vam reći da smo ponavljali! Pokazalo se da smo u većini glasali za ratne zločince i pomagače ratnih zločina!. Pa čemu onda da se nadamo pitam samog sebe i vas svih?

  2. Sda Sandžaka je pala na ispitu.
    Dopunijo bih ,,Slogan za koga” i dodao glasali smo za izdajnike Sandžaka,koji su se odrekli sandžačkog suvereniteta i izgubili pravo da budu legitimni predstavnici Sandžaka.

  3. Sve dok bilo koja SANDŽAČKA partija ulazi pod tuđ državni suverenitet ona se nataj način odriče SANDŽAČKOG SUVERENITETA I nataj način GUBI LEGITIMITET T.J(. TE PARTIJE) GUBE PRAVO DA zastupaju SANDŽAK i SANDŽAKLIJE. ZAŠTO. ZATO .JER OPŠTE JE POZNATO KO PLAČA MUZIKU PO NJEGOVOJ SE VOLJI SVIRA.
    Takve partije postaju po prirodi stvari ovisničke ( od tuđinskih simbola vrijednosti, te države pod čiji su suverenitet. Normalno ih uvažava jer ta vrsta prividne slobode zarobljava. Te su te partije manipulatorske koje manipulišu interesima Sandžaka. Te nataj način one postaju u tuđem I za tuđi simbol vrijednosti manipulator(i)svojim narodom a da nisu ni svesni toga ) t.j. manipulatorske partije glasačima koji su him dali pravo da u interesu Sandžaka predstavljaju SANDŽAK pod svojom zastavom (a ne pod drugom zastavom TREBA DA ZNAJU DA KO POSLE IZBORA ODE ZA BEOGRAD TAJ IDE DA NAS PRODAJE T.J. IZDA, . Pa živi mi bili građani SANDŽAKA da vidimo posle ovih izbora ko će u Srbijanski parlament t.j. za Beograd. TI (Lideri) KOJI ODU TI SU NESPOSOBNI DA U INTERESU SANDŽAKA INTELEKTUALNIM SNAGAMA IZGRADE SVOJ Sandžački ekonomski SISTEM VREDNOSTI kao garant slobode i vrijednosti u svojem simbolu. Jer SLOBODA JE VRIJEDNOS U VRIJEDNOSTI KOJA NAM DAJE ZADOVOLJSTVO DA SMO SVOJI I VERNI SEBI I U SVOM SIMBOLU VERE, te time I ,,,,,,,,,,,,,I (u) simbolu Ekonomije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.