Bolji plasman lokalnih proizvoda u Plavu i Petnjici uz podršku Norveške

0
12

“Uz podršku Kraljevine Norveške, izgrađeni drveni objekti daju dodatni prostor za afirmaciju malih domaćih proizvođača, koji predstavljaju posebnost plavske sredine. Ova infrastruktura stvara i mogućnost  organizovanja prazničnih bazara i sličnih manifestacija po uzoru na druge razvijenije opštine, u kojima su uspješno i na korist lokalnog stanovništva sprovođene navedene aktivnosti”, rekao je predsjednik opštine Plav Nihad Canović. 

Projekat „Unaprijeđenje infrastrukture za razvoj malog biznisa“ finansirala je Kraljevina Norveška u sklopu projekta  „Norveška za vas – Crna Gora“ sa 54.650 dolara, dok su opštine Plav i Petnjica učestvovale sa 8.247 dolara.

“Petnjica i Plav vođeni zajedničkim interesima u međuopštinskoj saradnji primjer su dobre prakse i preporuka da se i u budućem periodu na ovakav i sličan način implementiraju projekati, a dugujemo zahvalnost građanima Norveške, Vladi Norveške i ambasadi na podršci ovom projektu. Imamo priliku da kroz korišćenje benefita od ovog projekta približimo i učvrstimo saradnju sa lokalnim udruženjima, individualnim poljoprivrednim proizvođačima i ostalim subjektima za razvoj malog biznisa”, rekao je predsjednik opštine Petnjica Samir Agović.

Kroz projekat “Norveška za vas – Crna Gora”, Kraljevina Norveška izdvojila je 250.000 dolara za podršku socijalnoj inkluziji kroz razvoj infrastrukture za unaprijeđenje uslova života u manje razvijenim opštinama Crne Gore.

“Projekat koji u partnerstvu sprovode opštine Plav i Petnjica, unaprijediće mogućnosti lokalnih proizvođača da prodaju svoje proizvode i tako ostvare zaradu, ali i da afirmiše lokalne proizvođače da zajedniči nastupaju na tržištu”, rekao je menadžer projekta “Norveška za vas – Crna Gora” Armen Čekić.

Projekat Norveška za vas – Crna Gora ima za cilj da doprinese ujednačavanju socio-ekonomskog razvoja, kao i unaprijeđenju lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore, a aktivnosti na terenu sprovodi UNOPS.

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora” ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unapređenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 1,4 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.