BNV raspisao literarni konkurs “I ja imam svoju zastavu“

0
177

“I ja imam svoju zastavu“ naziv je literarnog konkursa koji je u povodu obilježavanja 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave, raspisalo Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV).

Konkurs sa svim oblicima literarnih izraza namijenjem je učenicima 7. i 8. razreda osnovnih, kao i učenicima srednjih škola, traje do 24. aprila.

Vijeće je pripremilo i vrijedne nagrade za najbolje radove, a biće i nagrađen nastavnik bosanskog jezika čiji učenik osvoji prvo mjesto u nekoj od kategorija.

Sekretar Vijeća Samer Jusović je istakao da se, pored obilježavanja blagdana Bošnjaka, ovim konkursom promovišu nastava i izražajne spoodnosti kod mladih na maternjem bosanskom jeziku.

“Ovom prilikom pozivam sve učenike u nastavi na bosanskom jeziku da uzmu učešće u ovom nagradnom literarnom konkursu, koji za cilj ima promovisanje nastave na bosanskom jeziku, ali i da doprinese da učenici bolje i potpunije usvoje književnojezičku normu, da poboljšaju svoje izražajne sposobnosti i da se kompletno služe književnim jezikom”, rekao je Jusović.

Bošnjačko nacionalno vijeće će, već tradicionalno, nizom manifestacija obilježiti 11. maj, Dan bošnjačke nacionalne zastave kao najznačajniji blagdan za sve Bošnjake u Sandžaku i Republici Srbiji.

Izvor: Behar TV


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.