BNV poziva Bošnjake: Izađimo na izbore i ne rasipajmo glasove

0
284

Poštovane Bošnjakinje i Bošnjaci, poštovani birači,

Bošnjačko nacionalno vijeće, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima, a u cilju sveobuhvatnijeg ostvarivanja nacionalnih prava i interesa Bošnjaka u Republici Srbiji, sa pažnjom prati svaki izborni proces.

Za 17. decembar 2023. godine su zakazani parlamentarni, ali i lokalni izbori u nekim sandžačkim opštinama, a učešće na izborima je prijavilo više političkih partija i subjekata koji pretenduju da dobiju bošnjačke glasove.

Poštovani birači, pozivamo vas da izađete na izbore i ostvarite svoje zakonom predviđeno pravo ali i obavezu da uzmete učešće u izbornom procesu, jer se na izborima  suverenitet daje onima koji će nas u naredne četiri godine predstavljati, donositi važne odluke i zastupati naše interese na svim nivoima. 

Odgovornost je na nama da  budućnost nas i naše djece predamo onima koji će se boriti za naša nacionalna i građanska prava, kako bi naš Sandžak  krenuo putem prosperiteta, razvoja i stabilnosti. 

Poštovani Bošnjaci, pozivamo vas da svoj glas date bošnjačkim političkim partijama i subjektima koje su spremne da udruže svoje izborne rezultate, zadrže ih u Sandžaku i formiraju stabilne skupštinske većine u lokalnim parlamentima. Svoj glas dajte političkim subjektima koji su spremni da nakon izbora formiraju zajednički bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije. Dajte glas onima koji ih neće predati većinskim partijama i utopiti ih u većinske nacionalne interese.

Istovremeno, pozivamo bošnjačke političke partije i subjekte da javno izraze spremnost da nakon izbora udruže izborne rezultate i na taj način se založe za  pitanja i interese od vitalnog značaja za Bošnjake. Zajedničkim djelovanjem, Bošnjaci mogu postati jak politički faktor za nacionalni i ekonomski prosperitet Sandžaka i ostvarivanje individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka u Republici Srbiji.

Bosnjačko nacionalno vijeće


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.