Besplatna pripremna nastava na Departmanu za umjetnost UNINP

1
251

Na Departmanu za umjetnost Univerziteta u Novom Pazaru organizirana je pripremna nastava za crtanje i slikanje srednjoškolcima koji žele upisati jedan od studijskih  programa.

Mogu upisati jedan od dva ponuđena studijska programa, Grafički i Modni dizajn i na Odsjeku za likovnu umjetnost smjer Slikarstvo. Besplatna pripremna nastava bit će organizirana od 5. do 16. juna od 11 do 13 sati u Ateljejima 11 i 12 gdje će svi student moći da se bliže upoznaju sa zadacima koji će biti na prijemnom ispitu. Besplatna pripremna nastava posebno je korisna za kandidate koji dolaze iz škola koje nemaju mnogo veze s umjetnosti. Kandidati koji dolaze iz tih škola lakše će položiti sam prijemni ispit. Želim posebno naglasiti da je veliko interesovanje ove godine za grafički dizajn tako da će nijanse odlučiti ko će upisati taj studijski program pa je poruka kandidatima da iskoriste ovu pogodnost našeg Univerziteta, kaže prof.dr. Samir Ljajić dekan Departmana za umjetnost UNINP

Prof.mr. Nehat Bekiri, ističe da će obuka izgledati kao čas nastave.

-Radit će po modelu. Tokom ovog intenzivnog kursa savladat će crtanje koje je ujedno i glavni predmet za bilo koji smjer. Također, crtanje ugljem, olovkom, potom slikarstvo, bazične obuke iz grafičkog i modnog dizajna. Ovo e prilika i da vide sebe na drugačiji način, osjete kako bi izgledalo kad bi bili studenti našeg Univerziteta. Ova nastava je mogućnost da se studenti opuste, adaptiraju na prostorije i na sam način rada, na ono što se traži. Kandidatu će biti mnogo lakše da bi se upisao na fakultet, ističe prof.mr. Nehat Bekiri Departman za umjetnost UNINP

Ovo je za buduće studente prilika da se bolje upoznaju s profesorima i asistentima koji će im biti na raspolaganju, ali uopšte s Univerzitetom u Novom Pazaru i prilikama koje pruža.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Mislim da uz ovu skulpturu Afroditinog torzoa na naslovnici, dobro bi došao kip Mikelanđelovog Davida, ili slika Rađanje Venus od Botičelija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.