Berin ef. Ljajić odgovrio na laži Sandžakhabera

0
2295

Glavni imam Medžlisa Sjenica Berin ef. Ljajić, iznio je tvrdnje o neistinitom izvještavanju portala sandžakhaber.net koji je objavio tekst u kojem se navodi da je Berin ef. Ljajić učestvovao u izborima na strani SPP-a na način da je “razmeravao seoske puteve i tako varao ljude da će im asfaltirati puteve ako budu glasali za SPP”.

Berin ef. navodi da je od glavnog Muftije dobio vijest da su pristupni putevi do pet vjerskih objekata, uključujući medresu u Sjenici i džamije u Čitluku, Trijebini i Šari, u proceduri asfaltiranja. Dodao je da je dobio zaduženje od Muftije da izađe s inženjerima preduzeća ‘AD putevi Novi Pazar’ na teren radi mjerenja, pri čemu nije bilo prisustvo stranačkih ličnosti.

Berin ef. istakao da svjedoci (stručna lica iz preduzeća kao i mještani) mogu posvjedočiti da se riječ o strankama i politici nije pomenula, te da je jasno naglašeno da se radi o projektu kojeg je inicirao sam Mešihat.

Ko stoji iza portala Sandžakhaber?

Portal Sandžakhaber.net je registriran na ime Sead Škrijelj, inače uposlenik Osnovnog suda. Ovaj portal već godinama zagađuju medijsko nebo Sandžaka, ne prestajući sa najprljavijim udarima na imame i uposlenike Islamske zajednice.

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.