BANU zakazala izbornu Skupštinu – Bira se novo rukovodstvo

7

Predsjedništvo Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti donijelo je odluku da polovinom januara bude upriličeno održavanje redovne i izborne Skupštine Akademije na kojoj će biti izabran novi predsjednik, tri potpredsjednika, generalni sekretar i predsjednik Senata.

Saopćeno da je Predsjedništvo usvojilo Nacrt izmjena i dopuna Statuta Akademije o kome će se izjasniti Skupština BANU na narednom zasjedanju, te je pozdravilo izlazak iz štampe novog broja Glasnika BANU i potvrdilo finansijsku podršku XI tomu Rječnika bosanskog jezika akademika Dževada Jahića.

Na istoj sjednici Predsjedništvo je prihvatilo pokroviteljstvo nad petotomnim projektom akademika Šerba Rastodera “Sandžak – žrtve rata 1941-1945”.

Jednoglasnim stavom Predsjedništvo je izrazilo čestitke akademiku Mehmedu Akšamiji na dobijanju nagrade za životno djelo i umjetnost višegodišnji doprinos umjetnosti Univerziteta u Sarajevu za 2019. godinu.

Izvor: BANU


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

7 KOMENTARI

 1. Hhahah munafiku jedan slijepi…ako se tebi nije obejanilo u 23 godine vodjenja IZ u Srbiji nikad ti se obejanit neće gamam da živiš do kijametskog dana…idiote jedan debilni

  0

  0
 2. Bosnjaci SE MORAJU UJEDINITI u BiH i SANDZAK , stvoriti jaku BiH kao maticu svih Bosnjaka svijeta.

  Pokraj nas zive susjedi koji teže stvaranju nacionalnih država, za koje će troškove platiti Bošnjaci. Dakle, postoje geopolitički i demografski razlozi. Zato Bošnjaci moraju ujedinjeni i jaki da se zastite na podle planove nasih komsija i susjeda da nas uniste i da nam jedinu domovinu podijelje i sebi prisvoje nasa ogjista a nas Bosnjake pobiju i proteraju

  1

  1
 3. najveca opastosnost za Bosnjake Balkana, BOSNJACI BRZO ZABORAVLJAJU ZLOCINE DUSMANA I BOSNJACI SU PODIJELJENI ZBOG IZDAJNIKA koji glume politicare a u stvari su rezimski pijuni koji rade na unistavanju Bosnjaka

  Zaborav zahvata našu zajednicu poput bolesti koja nas razjeda iznutra do konacnog unistenja Bosnjaka

  Autodestrukcija Bosnjaka ,mora se donijeti strategija da se autodestrukcija Bosnjaka zaustavi. Potrebne su nove generacije Bosnjaka, veoma patrijotski ,nacijonalno osviješteni , odgovorni koji su pozitivno motivisani i znaju da moramo mnogo raditi i zalagati se kako bi sebi u ovoj najljepšoj zemlji SANDZAKU i BiH, izgradili lijep život za sve ljude koji vole SANDZAK i BiH.

  Uvijek i stalno pokušavam da nađem odgovor na pitanje: zašto su to Bošnjaci nacionalno zakazali, ko nam je ulio nepovjerenje i netrpeljivost unutar samih nas, zašto smo tako nejedinstveni. I pitanje svih pitanja glasi: šta je potrebno učiniti i odakle i kako bi trebalo početi da postanemo onakvi kakvi bi trebali biti. Ovo proces na kojem svaki pojedinac, Bosnjak, mora prvenstveno , personalno , u porodici, familiji, drustvu , institucijama veoma ozbiljno da shvati i da hitno pocne sa implementacijom ( Bosnjacko kvalitetno obrazovanje, vjera, ekonomija ,jezik, kultura,sport, umjetnost…, svaki pojedinac Bosnjak, mora biti pozitivno aktivan u svim segmentima zivota). Mi , Bosnjaci , moramo sami sebi , sa svojim postenim radom , osigurati ostanak i opstanak naseg Bosnjackog naroda na Balkanu.

  3

  0
  • Pa da nije naj pametniji nebih ga svi tražili da je u njihovim radovima. Svi ga dočkuju kao jednog velikog znalca! Nije džaba rahmetli Muhamed Filipović rekao za njega on je more znanja!…

   11

   6
  • Videti video na 2:21 .. pa dalje na you tubu
   https://www.youtube.com/watch?v=EgVFEYzPNPY
   videćete plan
   šta je Radovan Karadžić trebao da sprovede i na koji je način je SAN-a želela da podjarmi Bošnjake u BiHi postvari ih (preko novca s nazivom Republike Srpske BiH koji narod BiH nije želeo da prihvati kao svoj ) …
   Ako se na ovaj način htelo postvarenje-podjarmlenje Bošnjaka u BiH čak i silom.
   Zar nesledi zaključak da je SAN-a preko Dr.DRAGOSLAVA AVRAMOVIĆA Bošnjake Sandžaka postvarila t.j. podjarmila ih ek. simbolom vrijednosti.
   Odnosno objediniteljem (t.j ek.simbolom vrijednosti ) koji objedinjuje ljude u svim vremenima i svim razdorima.
   A koji će Sandžaklije u dogledno vreme tiho i u tišini asimilirati.

   Za razliku od Alije Izetbegovića samozvana Bošnjačka elita u Sandžaku u vremenu promene nije kao Alija Izetbegović shvatila da je sloboda sadržana u ekonomskom simbolu vrijednosti.
   Zato su Bošnjaci Sandžaka i ostali postvareni zatoćenici, Avramovićevog ekonomskog simbola vrednosti i nemoćni u lavirintu duhovne umnosti da mu se odupru jer odupiranje se nemože izvršiti silom već umnošču vođenja politike kao umetnosti mogućeg (mogućeg ako se zna a ako se nezna onda je nemoguće ) stvaranje novih ekonomskih simbola vrednosti koji se mogu znanjem izgraditi.
   Srpski Ekonomski simbol vrednosti je objedinitelj svih vrednosti u istom simbolu t,j, svih svojih vrijednosti u svom simbolu,
   Dok na drugoj strani za ( Sandžaklije ) on je objedinitelj koji ih vodi ka asimilaciji.

   0

   0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.