Čabarkapa odbila ucjene funkcionera u Novom Pazaru i ostala bez posla u Domu zdravlja

0
3000

Andrijana Čabarkapa, samohrana majka troje djece iz Novog Pazara, uputila je apel predsjedniku Srbije da joj pomogne, navodeći da je ostala bez posla u Domu zdravlja u Novom Pazaru jer je odbila ucjenu jednog lokalnog moćnika.

Neželeći da, kako je podvukla, za sada kaže ime tog moćnika, Andrijana je gostujući u programu “Novo jutro” na TV Pink, u subotu ujutru, navela da je to bio “pokušaj sramne namještaljke pred sudom”, za nju stresna stuacija, da “ne treba niko nikoga da ucjenjuje” i da “svako im pravo da radi i živi od svog rada”.

“Ukoliko želiš da zadržiš posao i budeš primljena za stalno moraćeš da utičeš na rođaka da me oslobodi krivice u postupku”, prepričala je tu ucjenu Andrijana, čiji rođak je sudski vještak u postupku u kojem je lokalni moćnik iz Novog Pazara optužen da je kao učesnik u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori kada je, navodi, jednoj osobio nanio tjelesne povrede.

Kako je navela, uživo u program na TV sa nacionalnom frekvencijom , lokalni moćnik joj je zaprijetio otkazom u Domu zdravlja, a onda te prijetnje ispunio nakon što je Andrijana odbila da učestvuje u namještaljki pred sudom.

Ispričala je da je prethodno, kako bi dobila posao medicinske sestre,uputila dopis predsjedniku države, kratko čekala na razgovor u Ministarstvu zdravlja i pod pritiskom “upala na mjesto medicinske sestre”, nakon što se više puta prijavljivala za posao.

“Od dana, kad se čulo da sam išla da se žalim, da idem u Beograd i ‘pravim probleme’, ja sam počela da dobijam pozive od jednog lokalnog funkcionera čije ime sad neću reći u javnosti. Pošto je on krivično gonjen, za neki udes, u Crnoj Gori, od mene je tražio da utječem na sudskog vještaka koji je u krvnom srodstvu sa mnom, isto se prezivamo, da sa njega skinem krivicu na ženu koja je povrijeđena u tom udesu. Posjedujem audio snimke, poruke kojima ću dokazati da je sve ovo istina što sad govorim. Htjela sam da se moj glas čuje i da se svi upoznaju kako funkcioniše zdravstveni sistem u Novom Pazaru”, poručila je Andrijana, samohrana majka, podstanar, ima troje djece od kojih je jedno bolesno od autoimune bolesti.

Ona je, ističući da se nije partijski eksponirala, kazala da se odlučila da se obrati javnosti zbog svoje djece i ja već tri mjeseca bez egzistencije.

“Mojoj djeci sam otac i majka. Hoću, prvenstveno sam došla ovdje došla zbog svoje djece, ne da nekoga osuđujem i ljagam, nego zato što se borim za svoju djecu i zato što ne odustajem u ovoj borbi”, ja Andrijana, rekavši da je iz Crne Gore došla da živi u Novi Pazar i da se javljala na svaki konkurs za posao medicinske sestre, svaki put bila odbijana i nije se “partijski eksponirala”.

Prema njenim riječima “na taj fazon” se u Novom Pazaru zapošljava, redovno se javljala na konkurse i bila je odbijana, čak i tokom perioda korone, nakon čega se obratila predsjedniku države i dobila odgovor da će njen predmet proslijediti Ministarstvu zdravlja.

“Pozvana sam u Ministarstvo zdravlja, u međuvremenu se desio još jedna konkurs, koleginica je išla na porodiljsko, i, pod pritiskom Beograda primljena sam, zato što sam pisala predsjedniku, išla u ministarstvo i to se sad podiglo na neki veći nivo”, kazala je ona i dodala da, kada je saznala šta je suština priče, odlučila da se iz nje isključi.

“Nisam htjela da se uplićem u to. Taj moj rođak je izuzetno pošten čovjek, sudi po pravdi, pa da mu je i sin, Radila sam dok je istekao ugovor. Svima su ugovori produženi osim meni, iako sam tu jedina samohrani roditelj, živim pod kiriju i imam bolesno dijete. Poslali su me kući, znam da je razlog što nisam htjela da učestvujem u svemu tome i što nisu imali koristi od mene”, ispričala je ona, poručivši da bi željela da radi i izdržava svoju porodicu.

Apeluje na predsjednika države da joj pomogne jer, kako ističe, ovaj problem ne smije da bude zanemaren.

Izvor: Snews


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.