AMANET MUFTIJIN u Ljeskovi – Kao opozicija realizovali smo više projekata nego vlast u Tutinu

0
601


Lista “AMANET MUFTIJIN – Za ponosni Tutin – Usame Zukorlić – Faris Rešović” održala je predizborni skup u Ljeskovi.

Domaćin skupa Ibrahim Alibašić uputio je dobrodošlicu svima, uz poruku da mještani Ljeskove žele promjene u Tutinu.

Nosilac liste “AMANET MUFTIJIN-Za ponosni Tutin” Faris Rešović obratio se prisutnim, rekavši da je imao dva izbora, da se bavi politikom ili da se politika bavi njime.

“Mi se svi moramo baviti politikom, jer 30 godina trpimo nepravdu i veliki zulum. Kažu da zulum puca kad je najdeblji, a kod nas je dosta udebljao. Imamo šansu da definitivno stavimo tačno na to. Bili ste svjedoci šta se dešavalo u Tutinu u protekle četiri, a posebno proteklih par mjeseci. Napravili su takav presedan i toliku su smutnju stvorili kod naroda da je ostalo nemoguće objasnit ljudima da je to put koji vodi u provaliju. Mi više nemamo pravo da našu djecu osuđujemo da još 30 godina trpe ovo što smo mi trpeli do sad”, rekao je on.

Rešović naglasio da su u ovoj kampanji izašli sa jasnim i ozbiljnim programom.

“Moramo da shvatimo da opštinsku vlast moraju da formiraju ozbiljni ljudi, a mi smo takvi. Mi nismo davali nikakva obećanja, nismo ucenjivali ljude, nismo prijetili zato što hoćemo da čisto i dostojanstveno provedemo ovu kampanju i da izađemo iz nje”, dodao je on.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i ministar u Vladi R. Srbije Usame Zukorlić istakao da je SDA Sandžaka na vlasti preko tri decenije, ali ništa nisu uradili, iako su, kako je dodao, mogli mnogo toga.

“To je loš primjer kakav ne treba da bude za ponos nikome. Sa druge strane imamo Stranku pravde i pomirenja koja je bila na vlastiu opštini Sjenica tri i po godine, zatekla budžet u bankrotu, dugove koji su prelazili preko 7 miliona eura. Preko 5 miliona eura duga, u roku od tri i po godine, je vraćeno, a nove pare iz državnog budžeta nabavljene, što je oko 10 miliona eura za 100km asfaltnog puta koji je urađen u opštini Sjenica. Narode Pešteri biraš između stranke koja će da radi i dovodi projekte, asflatira, osvetljava i stranke koja četiri decenije ne radi ništa”, rekao je Zukorlić.

Naglasio da su kao opoziciona stranka doveli nekoliko projekata u Tutinu.

“Posredstvom djelovanja Stranke pravde i pomirenja obezbijeđen je novac, koji je lego na račun opštine, za asfaltiranje puta Suhi Do i Gradac. Mi nećemo da dovodimo mašine, jer se ne bavimo jeftinom, propalom Ljajićevskom politikom, već ćemo da uradimo taj put na način kako smo uradili svih 100 km asfalta u Sjenici”, poručio je Zukorlić.

On je,zajedno sa predstavnicima liste “AMANET MUFTIJIN – Za ponosni Tutin” obišao i Braćak, Borošticu, Gradac i Suhi Do gdje je sa mještanima razgovarao o problemima sa kojima se susreću.

(SANA)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.