ALARMANTNO – Djecu ujedaju psi lutalice, hitno završiti azil za pse!

0
436

Sa dubokom zabrinutošću primili smo vijest o jučerašnjim napadima pasa lutalica na dvoje djece u našem gradu. Incident koji se desio juče, oko 15 sati, kada su dva brata, od 5 i 7 godina, pretrpjela više ujeda pasa lutalica nakon čega su primljeni na hiruško odeljenje Opšte bolnice Novi Pazar predstavlja ozbiljan alarm za naš grad.

Ovi napadi više nisu izolovani slučajevi, već postaju pravilo sa prisustvom pasa lutalica u gotovo svim naseljima čak i u krugu Opšte bolnice.

Još više zabrinjava nesposobnost Gradske uprave da preduzme konkretne korake u rješavanju ovog problema.

Iako je Stranka pravde i pomirenja kroz Ministarstvo za ravnomjerni regionalni razvoj ministra Edina Đerleka obezbijedila i uplatila sredtsva, nakon potpisavanja ugovora 5. juna prošle 2023.godine. za izgradnju azila za pse te su nakon dva propala tendera našli izvođača radova, još uvijek nemamo taj objekat na raspolaganju.
Ovo bi dugoročno rješilo problem pasa lutalica u našem gradu, ali izgleda da politički interesi prevladavaju nad sigurnošću naše djece i svih građana.

Osuđujemo neodgovorno ponašanje lokalne vlasti i apelujemo na njih da hitno preduzmu mjere kako bi zaštitili našu zajednicu.
Pozivamo ih da se u najkraćem roku okonča izgradnja i pusti u rad azil za pse za čiju izgradnju je rok bio 15. decembar 2023 godine.

Sigurnost naše djece i naše zajednice mora biti prioritet, a dnevnopolitički interesi ne smiju stajati na putu rješavanju ovako ozbiljnog problema.

Izvor: spp.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.