Akademik Zukorlić ponovo na čelu Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

2
52

Danas je održana prva sjednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo. Članovi Odbora su jednoglasno za predsjednika izabrali narodnog poslanika akademik Muamera Zukorlića, dok je za zamjenika predsjednika izabran Marko Atlagić iz Poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“.

Akademik Muamer Zukorlić zahvalio se na ukazanom povjerenju istakvši da predstavlja priznanje rada ovog Odbora u prethodne četiri godine.

– Preko 40 sjednica smo imali za to vrijeme. Sve uspješno završene i mislim da smo preko 30 sjednica, čak i dok je bila prisutna opozicija, usvajali smo odluke jednoglasno, a mislim da je rijetka pojava bila za odbore s obzirom na razne okolnosti. To me i čini jako ponosnim jer je atmosfera bila jako zdrava i dobra i želim da tako i ostane. Parlament je mjesto dogovora. Želim da i od sebe lično, a pozivam i vas da doprinesemo da tako bude i u ovom odboru.

Akademik Zukorlić kazao da je optimista, te da vjeruje da će ovaj sastav Odbora nastaviti da raditi kvalitetno.

– Što mi bolje odradimo posao, Skupštini će biti lakše da dovrši taj posao u usvajanjima. Nesporna je važnost obrazovanja u društvu, a o tome koliko ćemo mi operativno uspjeti da tu važnost ovdje potvrdimo, to će ovisiti o nama pojedinačno, našim kvalitetom, zalaganjem i svemu onome što budemo dali kao narodni poslanici koji su dobili povjerenje od građana. Optimista sam i zahvalan sam i drago mi je da u ovom sastavu imamo potvrdu i kontinuiteta i noviteta. Imamo i nas nekoliko veterana koji smo preživjeli iz prošlog saziva, a što će obezbjediti kvalitet tog kontinuiteta. Isto tako me raduje i ovo pojačanje sa novim licima, mladim i damama prije svega, dakle osobama raznih generacija, a što će značiti zapravo jedno bogatstvo u svim ovim različitostima.

Zukorlić kazao da očekuje podršku u radu, te da će članovi Odbora sa njegove strane dobiti uzvratno najpozitivniji odnos i energiju.

 

Izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

Comments are closed.