Akademik Muamer Zukorlić: Nakon korona virusa više ništa neće biti isto

2

Akademik Muamer Zukorlić bio je gost emisije „Zaključak“ na kanalu Slobodna TV, gdje je govorio o novonastaloj situaciji u svijetu povodom korona virusa. Ističe da se ovaj virus mora sagledati sa više aspekata od medicinskog, bezbjednosnog pa sve do mentalno-psihološkog aspekta.

„U medicinskom smislu ovo može biti prijetnja i ne smije se nikako potcijeniti. Ozbiljna je u onoj dimenziji u kojoj imamo poznate posljedice i reflekcije osobenosti samog virusa i sve ono što on izaziva ali i sa aspekta nepoznatosti. S obzirom da nažalost, medicinske nauke nisu uspjele da spremno dočekale ovakvu opasnost. Pored medicinsko-biološke, izuzetno važan aspekt jeste mentalno-psihološki a kome se ne pridaje previše značaja. Zato sam i u razgovoru sa predsjednikom R. Srbije i sa ostalim predstavnicima nadležnih organa, da se na medijima otvori prostor za poruku različitih ali ozbiljnih duhovnih autoriteta. Jednostavno, da paralelno sa medicinskim suočavanjem pokušamo adekvatno odgovoriti na mentalno-psihološki aspekt“.

Akademik Zukorlić naglašava da treba da odradimo sve što je do nas i da se jednostavno prepustimo realnosti tj. sudbini.

„Ja se ne plašim virusa ali sam ozbiljan u implementaciji preporuka. To je isto moj duhovno-odgojni koncept. U životu sve opasnosti tako i posmatram, da sam dužan da uradim šta je do mene a ostalo prepustim Bogu. Dakle, nemam nikakav grč, nikakav strah, zato što znam da sve što me zadesi nije me moglo mimoići i da sve što me je mimoišlo nije me moglo zadesiti. To mi drži vertikalu da prosto da ne mogu da upadnem ni u kakvu paniku, paranoju. Sve mjere primjenjujem ali isto tako u islamskoj koncepciji odnosa prema molitvi, peremo i ruke, noge, lice prije molitve, tako da to ne predstavlja problem. Istina sada je pojačano. Učinite sve što je do vas i predajte se realnosti života koji ima svoj tok a koji ne možete promjeniti“.

Akademik Zukorlić zaključuje da je ovo resetovanje svijeta i posle ovoga ništa neće biti isto.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

2 KOMENTARI

  1. Opet se karte mijesaju, iz gradove narod idi na sela, domaci proizvodi jacaju, strah od stranaca i odmora u inostranstvu, atomska bomba za ekonomiju, ovo nesmije ni jedna institucija da prespava

    2

    1

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.