Agencija: Đerlek i Memić nisu u sukobu interesa

0
467

Agencija za sprečavanje korupcije saopštila je danas da ministri u tehničkom mandatu Husein Memić i Edin Đerlek nisu u sukobu interesa time što istovremeno vrše i funkcije odbornika u Skupštini Novog Pazara.

Iz Agencije su naveli da je odredbama Zakona o vladi, član Vlade kome je prestao mandat, usled prestanka mandata Vlade, dužan da vrši tekuće poslove.

Takođe, iz te institucije navode da je Zakonom o sprečavanju korupcije propisano da neposredno od građana izabrani funkcioner, bez saglasnosti Agencije, može da vrši više javnih funkcija na koje se bira neposredno od građana, osim u Ustavom utvrđenim nespojivim slučajevima.

“Imajući u vidu navedeno, nema zakonskih smetnji da Edin Đerlek istovremeno vrši javne funkcije ministra za ravnomerni regionalni razvoj, narodnog poslanika i odbornika Skupštine grada Novog Pazara, kao i da Husein Memić istovremeno vrši javne funkcije ministra turizma i omladine i odbornika Skupštine grada Novog Pazara”, saopštila je Agencija.

Memić (SDP) i Đerlek (SPP) ministri su u Vladi Srbije od oktobra 2022. godine, odbornici u Skupštini Novog Pazara od 5. februara ove godine, dok je Đerleku dan kasnije verifikovan i mandat poslanika u Skupštini Srbije.

U međuvremenu, Đerlek je izabran za jednog od šest potpredsednika Narodne skupštine.

(Radio sto plus)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.