6.11.2021- 6.4.2022.

1
2337

Piše: Dr. Jahja Fehratović

 

Navrši se pet mjeseci od smrti našeg lidera, vođe i učitelja rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića da mu Allah Dragi podari najljepše mjesto u Džennetu.

Za ovih pet mjeseci bilo je mnogo iskušenja, ali hvala Allahu generacija pobjede je uzela čvrsto Muftijin amanet u svoje ruke.

Od nedjelje navečer pomiješana su osjećanja, historijska pobjeda na koju bi on bio ponosan i Božija odredba da je doživimo bez njega, ali na zaslonima i berićetom njegovog djelovanja i postojanja.

Siguran sam da bi bio ponosan i radostan na ovaj uspjeh i na to što smo iznjedrili generaciju koja će dostojanstveno i ponosno ustrajavati na njegovom putu.
I sada još jednom kažem da smo kao narod i ljudi položili, da smo dokazali jačinu i nesalomivost ideje. A Stvoritelj nam je otvarao puteve i pomogao da ispred svih nas stavimo Usame Zukorlić koji je za ovih pet mjeseci pokazao da je uz rahmetli Muftiju sazrijevao i vrlo često nepravedno sklanjan, mada tada ponekad i samoinicijativno, po strani – ali je u odsutnim trenucima, bez obzira na bol zbog gubitka najmilijeg, trezveno i odgovorno preuzeo najteži mogući amanet i iz dana u dan pokazuje i veličinu karaktera i liderskih kapaciteta.

Narod je to prepoznao, i iskrenost, i nepokolebljivost, i energiju, i snagu, i harizmu, i odlučnost, i mudrost, i umijeće, i vještine, i sve ono čime je zaslužio da stane pred ovaj narod i povede generaciju pobjede.

Hvala svima koji su stali uz ovaj amanet, i narodu bošnjačkom ovdje u Sandžaku i dijaspori, i narodu srpskom koji je poštovao našeg rahmetli Muftiju i u Usami spoznao njegove osobine, i narodu albanskome koji zna da cijeni učinjeno dobro, i narodu romskome koji u ovoj ideji vidi iskrenost i nadu za svoju budućnost, i svim drugim građanima Republike Srbije, njima preko 36000 koji su nas svojim povjerenjem obavezali da nastavimo ovu časnu misiju.

Budućnost dolazi sa mladim, pametnim i predanim ljudima, koji u Usami imaju svog brata, prijatelja, predvodnika i nasljednika plemenite ideje plemenitoga oca, rahmetli Muftije Muamer Zukorlić. A ja lično, i svi mi koji smo stali uz Usamu i ove čestite i mlade ljude ponosni smo jer znamo da će ono što je rađeno prethodne tri decenije imati svoju budućnost i da tek sada slijede pobjede koje će u cijelosti izmijeniti sliku naše stvarnosti i osigurati da se snovi Muftijine generacije ostvare, a to je najveća moguća sreća koja nas može zadesiti i ispuniti naša bića.

Mladi, na vama je sada – vi ste ti koji trebate sebi, svojim porodicama i svom narodu. To je najveći legat rahmetli muftije Zukorlića, prigrlite ovaj amanet i budite generacija pobjednika


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. “I reci: ‘Trudite se! Allah će trud vaš vidjeti, a i Poslanik Njegov i vjernici” (Sura Et-Tevba – Pokajanje 105)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.