Zukorlić: Vrijeme je da Srbija stavi tačku na predrasude prema Bošnjacima

46
9

Jedan od motiva mog aktiviranja u politici jeste da pružim priliku srpskom narodu da moje stavove i ideje upozna iz prve ruke: Zukorlić

Predsjednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, informatičko društvo i tehnološki razvoj i narodni poslanik Muamer Zukorlić govorio je za dnevni list “Blic” o političkim ambicijama, odnosu među Bošnjacima, kao i o budućnosti srpsko-bošnjačkog dijaloga. Prenosimo vam najzanimljivije dijelove intervja. 

Je li lakše biti političar ili muftija?

– To je skoro pa isto ukoliko shvatate ozbiljnost odgovornosti koju ste zadužili.

Ova odluka je bila nužna, ali i korisna, i već se osjećaju pozitivni efekti. Nakon nekoliko sedmica mog političkog statusa u parlamentu i u konkretnim tijelima, došao sam do zaključka da je ovaj mandat za mene neka vrsta eksperimenta i obuke. To znači da se tek pripremam za puni politički angažman u budućnosti.

Vi ste, moglo bi se reći, bili političar i dok ste bili muftija?

– Nisam bio političar, ali nisam dozvoljavao da mi se uskrati pravo na politički stav. I mislim da političari griješe što žele politiku da zadrže ekskluzivno za sebe. Svaki čovjek i građanin ima pravo na politički stav i na političko djelovanje. Ono što jeste ekskluzivnost za političare je samo viši stepen profesionalne i etičke odgovornosti što, nažalost, nije praksa.

Hoćete li uspeti da se sačuvate od „Ugljanin sindroma“ i zadržati istu retoriku kad jednom izađete iz vlasti?

– Mi Bošnjaci imamo dva sindroma i dva iskustva. Ljajić sindrom i Ugljanin sindrom. Ljajić sindrom je da nikad ne izlazite iz vlade, što je prijatnije i komfornije, s tim što ne znam kakva će Ljajićeva reakcija biti kad jednom, ipak, izađe iz vlasti. A Ugljanin sindrom je poznat – to su dva izdanja politike: jedno kada ste u vlasti, drugo kada niste. Ja sam pokazao imunitet na taj sindrom, svakodneno dajem odgovore na razna pitanja i oni su principijelno isti kao i kad nisam bio u vlasti.

Samo su tada bili daleko oštriji.

– Ono što predstavlja neku vrstu optičke varke za moje političko djelovanje jeste pravljenje paralele u mojim izjavama ignorišući kontekst u kojem su izgovarane. Tako je došlo do krivotvorenja mene kroz medije i uz podršku određenih politika da sam ja imao oštru retoriku prema Srbiji u smislu države i naroda. Ono što je istina jeste da su neki ljudi i neke politike zloupotrebili državnu moć i vlast da učine nepravdu mom narodu, meni, institucijama koje sam predvodio. I oni su se krili iza države, izazivali nesporazume, čak i sukobe koji su, nažalost, imali epilog lošeg odnosa mog i većinskog naroda i države Srbije.

Ali bilo je vaših vatrenijih izjava koje je prost puk primao na prvu loptu i nisu mu bile prijatne?

– Prost puk ih je primao onako kako su mu ih, reciklirane i obrađene, predstavili mediji ili pojedini političari. I na kraju, narod nije ni kriv što ih tako shvata jer on nema ni vremena ni mogućnosti da to čuje iz prve ruke. Između ostalog, jedan od motiva mog aktiviranja u politici jeste da pružim priliku srpskom narodu da moje stavove i ideje upozna iz prve ruke, a ne nakon što prođu kroz razna sita.

Da li su vam Bošnjaci zamjerili da ste ih izdali ulazeći u vlast?

– Ne. Tu zamjerku sam dobio od nekih, da tako kažem, takozvanih demokratskih krugova koji su uslijed nepoznavanja suštine islama pominjali fenomen – evo ga skinuo odoru. Prvo, u islamu ne postoji odora, to je hrišćanski pojam. Islam je duhovno-civilna religija i nema tu jasno povučenu crtu između klera i civilnog društva. Eto, i prijetnje koje sam primio od ISIL-a su bazirane na toj optužbi da sam izdao nešto zato što sam prestao da budem muftija. U mom narodu, naprotiv, dobio sam apsolutnu podršku.

Da li ste se sreli sa Ugljaninom, bar sad u parlamentu?

– Ne. On izbjegava susret sa mnom. Pozdravili smo se uzdržano i s distance u parlamentu.

A s Ljajićem?

– Ljajića nisam video ni na distanci.

Kakav stav imate spram Ljajića i Ugljanina iz ove pozicije?

– Potpuno isti, moj stav je principijelan. Nisam imao nikad negativan stav prema njima, osim prema onom što su pogrešno radili. Ulaskom u parlament sam im uputio poziv da napravimo zajednički bošnjački klub. Nisam naišao na razumijevanje, ali i pored toga ja ću se zalagati za saradnju i, kakva god pozitivna inicijativa potekla od njih, ja ću je podržati.

Šta je vaš savjet Srbima, a šta Bošnjacima?

– Moja poruka Srbima je da otvore novu stranicu i da krenemo zajedno u budućnost tako što će Bošnjake prihvatiti kao ravnopravne građane ove zemlje i da se konačno stavi tačka na predrasude kroz takozvanu tursku krivnju, fundamentalističku krivnju, vehabijsku krivnju… Imamo čitav spektar krivnji koji se permanentno spočitavaju Bošnjacima. Poenta je da se Bošnjaci i uopšte muslimani prihvate kao građani ove zemlje sa svim pravima, a da se onda od njih očekuje da imaju i obaveze koje proizilaze iz tih prava i prema državi i prema većinskom narodu. S druge strane, Bošnjacima i svim muslimanima u Srbiji poručujem da odgovore pozitivno na to. Da zahtjevaju svoja prava, individualna i kolektivna, ali da ostvarujući ta prava ovu zemlju prihvate kao svoju, da ne traže nikakve alternative izvan ove zemlje, a pogotovo, ne daj bože, protiv ove zemlje. Da prihvate balans između prava i obaveza, na čemu će graditi budućnost.

Koliko stoji opaska akademika Teodorovića da je vaš izbor za predsjednika Odbora za nauku i obrazovanje motivisan dilom da s tog mjesta izdejstvujete akreditaciju Univerziteta u Novom Pazaru, a da Vučić zauzvrat dobije glasove.

– Razumijem gospodina Teodorovića da kroz svoju percepciju doživljava i sve drugo. Očito je da on pripada tom klubu intelektualaca koji funkcionišu kroz dilove i kojima je sve trgovina od univerzitetske tezge do statusa u raznim tijelima.

Da nisu to malo teške kvalifikacije za jednog akademika?

– Pa, ja to mogu razumjeti samo na taj način. Jer glavno pitanje je ko je kriv što su studenti tog univerziteta sve ove godine uskraćivani za akreditaciju.

 

Kako je moguće da niste uspeli da nađete zajednički jezik s demokratskim vlastima, a našli ste ga sa ovima koje imaju radikalski bekgraund?

– Ja sam sa DS imao izuzetnu saradnju dok je predsjednik bio Zoran Đinđić, mada sam se nedavno sjetio jedne njegove izjave: „Imao sam ambiciju da napravim građansku stranku, na kraju sam dobio malograđansku stranku“. Saradnja se nastavila sa Zoranom Živkovićem, i jedno vrijeme – izgledalo je pozitivno, ali je bilo licemerno – s Borisom Tadićem. Saradnja je zapala u problem kada su Tadić i DS hteli prava bez obaveza. Oni su u dva izborna ciklusa dobili apsolutnu podršku Bošnjaka u Sandžaku jer su nam obećali da će otkloniti one nepravde koje je napravio Koštunica prema Islamskoj zajednici. Međutim, Tadić ništa nije ispunio. Kad je pored predsjedničke funkcije dobio i izvršnu vlast, on je prestao da komunicira s nama. On je prihvatio politiku koju je već uspostavio Koštunica i zato je zaslužio kaznu. Posle toga, ja sam predvodio kampanju protiv njega bez ikakvih granica jer smo bili i prevareni i povrijeđeni i frustrirani.

Koliko iskrenosti ste prepoznali u novim vlastima?

– Moj princip je da svakoj vlasti treba dati priliku. Aleksandar Vučić pokazuje državničke manire kojima nadilazi neke ranije lične stavove i poglede, pa i stranačke i ideološke. On pokušava da autentične predstavnike Bošnjaka vrati u status partnera državi i ja sam tu video šansu. Šta će se dalje dešavati, vrijeme će pokazati. Ja neću dvije stvari uraditi: odustati od borbe za interese i prava mog naroda i od dokazivanja da kad sam protiv jedne vlasti, nisam i protiv države, a pogotovo ne protiv srpskog naroda. Volio bih da se to razdvoji.

Izvor: Blic


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

46 KOMENTARI

 1. Србија нипочему није издвајала муслмане Рашке обасти од остлих грађана. Муслимански лидери Рашке области, изузев Расима Љајића нису имали довољно ружних речи да нагрде Србију. А у Влади седи муслиман 15 година, стекао је услове за минималну пензију као министар. Од БНВ су формирали фантомску владу фантомске државе и понашају се као да је Рашка област део Турске која им је дала Рашку област као своју баштину. Чак су од улица направили простор за богомољу и обедују на улици. Томе се чуде чак ортодоксни муслимани. И гину по свету а да не знају зашто. И никако да се освесте и дођу себи, да Србију изграђују као своју домовину иако генерације њивих предака су ту рођени, живели и ту почивају. Неко страшно лаже муслимане Рашке области да ће им дати државу у Србији. Тиме само губе време, енергију и сањају страшне снове, од пријтеља Срба замишљају непријатеље, а Срби гледају како да преживе. Велика заблуда. ,,Санџак пресс” је прави психолошки и политички експетимент, јер одлсикава неке наопаке тежње, предрасуде и схватања њених корисника. Наопака заслуга у томе и Зукорлићева, али он долази себи и полакао се освешћује. Чак минимизира заначај своје исламске религије, каже да је то цивилна религија да може и тако и овако. Веома је битно да је човек реалан, а не да му наопаке емоције замагљују разум. Добро би било за свакога да је бистре памети, свима би било боље. И да нам се ментори са стране не мешају у живот, већ да живимо према своме најбољем опредељењу. Мисли да ће се сви сложити са оваквим мишљењем.

  0

  0
  • Прво, научите да у Санџаку живе Бошњаци, један о аутохтоних балканских народа као што су и Срби, Хрвати, Албанци, Македонци и Црногорци.

   Друго, научите да је муслиман онај ко практикује пет стубова ислама: 1. да је Алах један, 2. да клања (моли се Алахау), пет ваката намаза (пет пута дневно), 3. да пости месец рамазан, 4. да даје закат (хуманитарну помоћ) и 5. да барем једном оде на хаџ у Мекку и Медину.

   Одакле вам идеја да је овај вечити министар, пазарски “Сејдо Бајрамовић” муслиман?
   А поред горе наведних предуслова, прави муслима не сме да лаже и да краде.

   Овај, као и већина политичара, и лаже и маже и све ће учинити да задржи власт и маст.

   Ако коза лаже, рог не лаже.

   Погледајте развој његове политичке каријере. А хас Пазарци добро знају ко га је финансирао и каквом “породичном мануфактуром” се бави.

   0

   0
  • A ti to pratis sve sta kaze pa znas dal je zaboravio ili ne. Ne nego neka sve bosance bude stid koji su zavoravili Srebrnicu pa se opet prijatelje i uzimaju sa srbadijom koja ih je klala. Sram vas bilo.

   0

   0
  • jest Alene i ja kazem sram ga bilo,sto svaki Sandzaklija zna kad je godisnjica genocida u Srebrenici,pa ga sram bilo sto su nam pune dzamije,sestre sve vise sa hidzabima,svadbe bez alkohola,fakultetski obrazovana omladina usred Pazara a ne kod krojaca da se grbace po cijeli dan,sto je Sandzak poznat po skolovanoj omladini a ne po cevapima i matijama ,sram ga bilo za to,sto upropasti rastku biznis sa brasnom,i sto ne slusamo vise smutljovo”eseljamu aljejkum” a iza ledja bem ti sve…Alene dobro si to primjetio,sigurno u zadnje vrijeme ides na neku dobru ispasu sto si nam tako ”bistrouman”..

   0

   0
 2. JEDNOM JE JEDNA SERVKINJA/-Genocidkinja …

  nakon Što joj je jedan Basšnjak, na njen servski/-komentar, rekao da MRZI SERVE/-Genocidse, – RREKLA, … da to nije tačno, jer – MUSLIMANI/-Bašnjaci – NEZNAJU DA MRZE, … objasnivši to/-da im za mržnju treba povod …

  dok, Servima/-Genicidosima ne treba – povod, jer im je to/-kučni odgoj-u genima, dok se družimo s vama, kujemo planove kako da vas ubijemo …

  da ovo, – nije teza, i sam se uvjerio, kada mi jekolegin otac/-Serv, na samrti rekao, – Eto, družiš se s mojim Novom, dobar si mu kolega, … ali, nevjeruj Serbima/-ni mom Novi, … mi smo odgojeni/-da vas ubijemo, … dok je to govotio. iizvadio je sjekiru ispod jastuka … Evo, ja sam čekao kuma, al, ne bi prilike …

  →Prekinuo ga je sin/-Novo, rekavši: – “Ma, pust, to onbunca” …

  Dva dana kasnije, atmosfera, na njegovoj sahrani, me uvjerila da nije bunca, … a, dešavanja 90-tih/-genocid, masovne grobnice, Mil-Kos, “musliman” i slićni – Mrzioci Basne/-Bašnjaka-muslimana – to, i potvrdilo, … samo je pitanje vremena/-situacije kada će Servi-Genocidosi, ponovo krenuti, – u krvavi pir, protiv Bašnjaka-muslimana …

  →Odbrana od ovakvih zlotvora/-Mrzioca Basne-din dušmana, …

  NIJE MRŽNJ, – koju Servi/-plasiraju-priželjkuju, – VEĆ, SABUR-SMIRENOST, … pratiti šta rade/-biti spreman kad krenu/-a krenuće – SIGURNO /-milion posto, pa, da ima i 100 Muamera/-koji pozivaju – na POMIRENJE … Oni to doživljavaju/-kao slabost, … i, RIJEČI UZVIŠENOG, … Ako vas, napadnu/-a napast će – “UBIJAJTE IH GDIE GOD IH STIGNETE “…

  0

  0
 3. Reko sam ja davno:
  Srbijo uzmite Muftiju sa vama Rasim i Suljo su 0 za njega.
  On je ceci dunjalucar od Rasima i Sulja.
  Tako da ce Bosnjaci cinimise pravit Rasima od blata kao Iracani Sadama Huseina.

  0

  0
  • ……..jesi reko mitko svetoga mi Rastka…….a mišljenja ti vako pismeno-usmeno umnom, zlata vrijede……jer kad ti nešto kažeš, to je isto kao kad se magare oslobadja viška stomačnih gasova………

   0

   0
 4. Zukorlic se popput kameleona uklopio u Vucicevu viziju Srbije i vrijeme ce pokazati sa kojim namjerama. Chek Point 23/24…je osjetljiva oblast i zelim da cujem konkretno misljenje Zukorlica po ovoj temi u protivnom samo lupa praznu slamu za sopstvene interese i akreditaciju… Ono sto mu je zajednicko sa Vucicem su Arapski Dolari…

  0

  0
  • ………..jeste de Samirče, čak je pokušao da “prevari” Sulja i Rasima moleći ih da zajednički naprave bošnjački poslanički klub, ali se Suljo i Rasim kao poLJItičari od (srpskog) zanata ne dadoše preveslat…………..

   0

   0
  • …, a tebi i tvom Suljkanu neda ni centa. E, bas je neka skrtica, a BNV se bas navadio na “donatorske investicione projekte”. Zato pod hitno da pozovete plave sljemove UN da intervenisu za poglavlja 23 i 24 i da se BNV ugradi i kontrolise sve te muftine projekte… 🙂 🙂

   0

   0
   • ….plavi šljemovi da dodju obavezno da spriječe da oni šiljoqurani iz FAP-a ne skoče kolektivno u Lim……

    0

    0
 5. NECE!
  Srbi su zakleti neprijatelji bošnjačkog naroda….bili i ostali i tako će ostati sve dok se srpski obrazovni programi ne očiste od koljačko-indoktrinacijskih nacifašističkih sadržaja.
  Srbi neće opet krenuti u nova krvava orgijanja u BiH i Sandžaku samo ako budu sigurni da će im biti vraćeno višestrukom mjerom. Bošnjaci ovo moraju znati da se našoj djeci više nikada ne bi ponovile Srebrenica i Tomašica!

  0

  0
  • Nisu Srbi “zakleti neprijatelji bošnjačkog naroda”, nego srpski nacionalizam.
   Nacionalizam je bolest nacije sa kojom sama nacija mora da se bori, uz pomoć drugih, ako i kada treba, kao na primer bomdardovanje Srbije.
   Nemački nacizam, sovjetski komunizam, italijanski fašizam, japanski militarizam…sve su to bile bolesti koje su te zemlje prebolele i prevazišle. U tome su im “pomogle” Amerika, Engleska, Sovjetski Savez, Jugoslavija…uz narod Evrope, temeljitim razaranjem, a i atomskim bombama.
   Srbija nikada više neće biti nacionalistička jer za takve mesta u EU nema. Bez finanansijske pomoći EU i Amerike, uključujući i privatna ulaganja njihovih firmi, nema ekonomskog razvoja. A sankcije i da ne pominjem.
   Nema rezervi za održavnje jer je sve poharčio Milošević, ratovao na sve strane i izvlačio sve rezerve i ušeteđevine naroda.
   Dokrajčio sa štampanjem beskorisnih dinara i učinio Srbiju svetskim šampionom u inflaciji.
   Bilo, prošlo, pomenulo se a ne povratilo se.

   0

   0
   • Znamo da on nece jer on radi za svoje dobro, ali zato takve hamzije hoce i zarad da komsiji crkne krava, koja je dala tri zdrava teleta, otrovace i svoju jedinu junicu! Zato ti je krajnje vrijeme da pocnes da citas i pamtis sta ti vojvoda sandzacki kaze, umjesto da odje lupetas i izvrces sve po naopakom busnjackom postanju… 🙂 🙂

    0

    0
   • Ada, Hamza, pa znamo mi da su tebi krave draze i od Muslimana koji nijesu busnjaci i da bi ti mozda komsiji Srbinu i ostavio kravu da je povede u pasaluk ili na Krapate. Nego, kako sad to, kad si do sad tvrdio da Srbi ne postoje, nego da su genocidni vlaski cigani koji su tu dosli sa Karpata, pa onda napravili 111 genocida nad visom rasom busnjackom i ukrali im jezik??? Ili si promijenio “histerijske cimbenike” citajuci vojvodu sandzackog??? 🙂 🙂

    0

    0
   • ……komšiji Srbinu krave nek su žive i zdrave, kao i trihinelozne sFinje, uzdravlje mu bio pršut od njih kao i drekovača……..

    0

    0
   • I sada ja tvrdim da jeste to sto jeste cigani sa krpata ali kad vi hocete da ste nesto drugo ja nemam protiv. I da jeste genocidni do sada bili to su i Nemci bili ali vise nijesu dokazali su dokazite i vi i sve ce bit OK. A nikada nisam rekao daste 111 genocda nad nama izvrsili nego 11. Ali poso ste vi poznati ka lazovi pa ti nezmjeram i ovaj put.

    0

    0
 6. Срби, и раније уопште нису ни размишљали о “бошњацима” а сада, заокупљени својим бригама посебно не размишљају. Иста је ствар и са Муслиманима, свако живи свој живот и бори се за своју породицу.
  Овакве изјаве вештачки постављају проблеме, јер да није тога овакви појединци неби имали шта да причају и из чега да црпе свој утицај.

  0

  0
  • ……Срби заокупљени својим бригама……a najvažnije zaokupljene brige su im vojni manevri na Pešterskoj visoravni i kako da privole Ruse da otvore mirotvornu vojnu bazu u Nišu……..samo se vi Mil Kos Rep zaokupljajte ali za razliku od 1992. zaokupljaju se i drugi, pa ćemo vidjet………….

   0

   0
   • Ma to u Nisu je gotova stvar. Sad se radi na otvaranju sjsnickog aerodroma, a snabdjevanje je vec obezbjedjeno preko ruske farme koka u Karajukica Bunarima koja vec uveliko radi. Kako da to Ameri jos nijesu culi??? 🙂

    0

    0
   • …..e jesi pametan ko frfljiva Mira Marković. Kako možeš da lažeš Amere tursko kopila kad oni iz satelita vide da je životinjska farma u Šumadiji i da su tamo spremne koke i sFinje koje će u rusku bazu biti transportirane sa ona dva helikoptera koja je AV navodno kupio od Rusa….

    0

    0
   • Ahahaaah, satelitski opremljeni pecinaru, ako su Karajukica Bunari u Sumadiji onda ti sateliti dobro rade! 🙂 Kad vec ne vjerujes, raspitaj se malo ko je otvorio najvecu zivinsku farmu na ovim prostorima bas u Karajukica Bunare. Ili dodji da vidis, ako imas m.da, samo pazi da ne budes ispracen ka evnuh… 🙂 🙂

    0

    0
   • Амер, за твоју информацију на Пештерској живе и Срби. Војна вежба је банална ствар, то војска нон-стоп ради кроз редовну обуку, на целој територији земље, само се то некад медијски експонира.
    Не треба нам војна база – Руси имају брзе авионе и ракете, ако затреба ту су за 2 сата

    0

    0
   • dobro im je na Pesterskoj visoravni da vezbaju,ako…ako…blizu im je NATO samo preko brda u CG….Milo im mase otud i porucuje,da ako im crknu oni akomulatori od aviona sto im ga putko pokloni urgirace kod NATO da im ga dadu jedan ”pojaci’

    0

    0
 7. Jeste li culi hamzije, ameri, tulumbaci, s.b. i o ostali naci-busnjaci sto vam vojvoda sandzacki porucuje – da “ovu zemlju prihvate kao svoju, da ne traže nikakve alternative izvan ove zemlje, a pogotovo, ne daj bože, protiv ove zemlje.” Krajnje je vrijeme da pocnete da ga slusate, inace… 🙂 🙂

  0

  0
  • Tisi kao prvo samo jedan glupi Srbenda nacisticki orjentisan i mislis daje cijeli svijet takav. I prozivas Hamze i sta ja znam koga jos ja znam jedno da kod Bosnjaka nema nacijonalizma a i ako ga ima to je samo jedan mali nezamarivi dijo na odnosu Srba i Hrvata. Mi jesmo spremni na sve sto nas muftija kaze ali tek onda kada nam to budu Srpske vlasti dokazale njhovim promjenama prema nama. Sto znaci kada budemo dobili sva gradjanska prava kao i Srbi kada dudemo dobili Sandzack autonomiju da i mi imamo sigurnost. E onda ako nebudemo iskreni i lojalni gradjani imat cete pravo da nam prigovarate i kritikujete. Normalno moramo imati na zastavi i neki nas udijo tako isto u drzavnu himnu. I jos nekih sitnica. E tada cemo biti 100% lojalni i ravnopravni gradjani Srbije.

   0

   0
  • Dobro ti sa nickom “musliman” sto zezas ove Zukorliceve pristalice?? Lako je njih dirat kad se slabo brane, hajde cik ako smijes na nas zeznutije Bosnjake.
   A sto se tice alternativa izvan ili “protiv ove zemlje”, ne znam sta lupetas? Svih ovih godina pa i ratnih Bosnjaci Sandzaka su dokazali da su lojalni gradjani ove drzave i da je postuju, a mogli smo i drugacije…Ne znam sta lupetas, ufatio sa naciBosnjaka ko pijan plota, ja mislim da ti i sanjas s.b-a, tulumbaca itd…

   0

   0
   • Nemoj, evo sam se ziv isprepadao da “zeznutiji” Bosnjak ne nacini armagedon! 🙂 Sto bih odgovaro na komentare i tekstove normalnih Bosnjaka i Muslimana?! A i ti imas sve sanse da postanes naci-busnjak jer je to upravo mnogo zeznut Bosnjak koji, kad je bas mnogo zeznut, umisli da je visa rasa busnjacka, a svi ostali kafiri nevjernici i zato ti je bolje da ne budes “zeznutiji” da se ne samoprepoznas u s.b., tulumbacu, ameru itd. … 🙂 🙂

    0

    0
  • …..pa mi volimo Srbiju bre……čak su i Amela Terzić i Asmir Kolašinac konačno počeli da je vole na pravi način…….Amela je na evropskom prvenstvu bila zadnja, a Asmir peti…..obećao je da će na olimpijskim igrama biti i on zadnji….a neka SERVI plaćaju avionske karte i hotele od one sirotinje…..

   0

   0
   • … ti mozes Ameli i Asmiru samo srpske cipele da ocistis kad dodju u Ameriku, pa ako se sazale da ti daju koji cent vise od Amera… 🙂 🙂

    0

    0
   • …..nisu daklem cipele no sprinterice i patike…….popišao sam ti se u SERVski, rakijom i čvarcima poharani mozak, pa sad retardirano brljaš……hehhehe…..

    0

    0
   • Ahahaaaah, pa nijesi ti bas toliko glup jer i trebace ti sprinterice, samo ti bas nece biti od velike pomoci, kad te Amela pojuri a suplja glava ti se sudari sa Asmirovom kuglom, pa ima da odzvanja jace no Sopocanska zvona po Pesteri! 🙂 🙂

    0

    0
   • Joj poredjenja ” ko Sopocanska zvona po Pesteri! ” 😀 :D, u prevodu znaci nece mu skoro nikako odzvanjat. Ali bas ono pravo rasisticko – fasisticko poredjenje. Ostalo jos od svetosavskog pokreta…

    0

    0
   • I sta je to “fasisticko-rasisticko” u sopocanskim zvonima? Nema tu nikakvog dvosmislenog znacenja koje samo umobolesnjaci busnjacki vide. Ona, ka i ezan, mogu smetat samo fasistima i rasistima, isto ka sto im smeta sto Amela i Asmir nastupaju u dresu drzave u kojoj zive!

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.