30. August 2012

Evropa – U utorak, 28. avgusta nekoliko ljudi na čelu sa Atifom Ličinom posjetili su gradsku vlast predstavljajući se kao predstavnici bošnjačke dijaspore.

Obavještavamo javnost da ne postoji udruženje pod imenom „Bošnjačka dijaspora“ koje predvodi Atif Ličina. On može govoriti u svoje ime ali nikako u ime izmišljene organizacije kao ni u ime sandzačkih Bošnjaka u Francuskoj.

Takodjer, obavještavamo javnost da je prošle godine postojala ideja osnivanja crnogorske bošnjačke dijaspore za Francusku ali da je taj pokušaj propao.

Istinski predstavnici sandzačkih Bošnjaka koji žive u Francuskoj su Šefadil Ličina, potpredsjednik ZSD  i njegov tim koji godinama predano rade na očuvanju interesa sandzačkih Bošnjaka koji žive u Francuskoj.

Bošnjaci u Francuskoj dobro znaju ko ih predstavlja u dzematu u Parizu kao i ko su njihovi istinski predstavnici u dijaspori.

ZSD  ima svoje predstavnike u većini zemalja zapadne Evrope i već punih devet godina putem različitih oblika volonterskih aktivnosti radi na očuvanju vjerskog, kulturnog i nacionalnog  identiteta sandzačkih Bošnjaka u dijaspori.

ZSD okuplja veliki broj  sandzačkih biznismena koji žive u dijaspori, koji nesebično pomažu narodu Sandzaka te koji će sigurno investirati u  Sandzak kada se osiguraju potrebni uvjeti za to a što svakako zavisi od razvoja političke i ekonomske situacije.

Informativna služba ZSD.

Frankfurt na Majni, 30.08.2012

——————————————

Povezane vijesti:

Atif Ličina iz Francuske u Upravi – Za koga je sandžačka dijaspora?

(ZSD)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles